*Nettavisen* Økonomi.

Handelskrig kan gi masseoppsigelser i REC

REC Silicons produksjonsanlegg ved Moses Lake i Washington, USA. Foto: REC Silicon Inc

Kan tvinge frem nedstenging av kapasitet i USA, varsler REC.

22.09.15 09:54

Solenergiselskapet REC Silicon varsler at handelskrigen mellom USA og Kina innen solar kan tvinge frem en nedstenging av den gjenværende produksjonen ved Moses Lake i Washington, USA.

Hvis solarhandelskrigen fortsetter, med 57 prosent toll på silisiumimport inn til Kina, vil det medføre at produksjonskapasiteten stenges ned og rundt 400 av 720 ansatte vil bli sagt opp, skriver REC i en børsmelding.

REC Silicon-sjef Tore Torvund sier selskapet ble dratt inn i handelskrigen som følge av en gjengjeldelse i tvisten om import av socellepaneler fra Kina til USA.

- Nå er det en avtale på bordet mellom USA og Kina som vil gi kinesiske panelselskaper verdifull markedsadgang i USA, gitt at en løsning kan bli funnet også for amerikansk polysilisium, sier Torvund.

- Vi forstår ikke hvorfor Kina ennå ikke har grepet denne unike muligheten for en gjensidig fordelaktige solarhandelsløsningen, som vil gi Kina betydelig finansiell avkastning, sier REC-sjefen.

Han viser til at silisiumtvisten fortsatt er uløst tross en rekke forhandlinger.

Ifølge REC er det liten fremgang i forsøkene på å løse den delen av solarhandelskrigen som rammer silisium produsert i USA, og uten en slik løsning vil det heller ikke bli en løsning på handelskrigen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.