NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
(Scanpix)

Handelsopptur i USA

Sist oppdatert:
Wall Street setter pris på økt aktivitet blant husholdningene.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,68 prosent til 12.457,95 poeng og får følge av de to andre nøkkelindeksene. Nasdaq-indeksen stiger 0,99 prosent til 2.343,10 poeng, mens S&P 500-indeksen blir løftet 0,64 prosent til 1.357,52 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Detaljhandelen i USA steg med 0,3 prosent i januar. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Ifølge Bloomberg News lå økonomene inne med forventninger om en nedgang på 0,3 prosent. Hvis en utelater bilomsetningen steg detaljhandelen med 0,3 prosent, mens det var ventet 0,2 prosent.

Tallene antyder at forbrukerne ikke er skremt vekk selv om det har vært stor uro i finansmarkedene. Økte detaljhandel indikerer at husholdningene i USA fortsatt bruker penger, og siden det var en overraskende vekst viser tallene at økonomene på forhånd var altfor negative.

Frykt for at den amerikanske økonomien skal inn i en langvarig nedgangsperiode har rådet aksjemarkedene de siste månedene. En resesjon kjennetegnes ved en negativ vekst over minst to kvartaler.

Coca-Cola har onsdag presentert sine tall for fjerde kvartal. Økt salg ga bedre resultater og sørget for at bunnlinjen vokste med 79 prosent.

Både omsetningen av brus og vann økte betydelig. Det samme gjorde sportsdrikke- og juiceomsetningen. I fjerde kvartal hadde de et resultat eksklusive engangs poster på 1,36 milliarder dollar eller rundt 0,58 dollar per aksje. Analytikerne ventet ifølge Thomson Financial et resultat per aksje på 0,55 dollar.

Jordbruksutstyrsprodusenten Deere & Co har også lagt frem et langt bedre resultat enn hva markedet hadde ventet. Nettoresultatet økte med 54 prosent til 369,1 millioner dollar eller rundt 83 cents per aksje. Analytikerne hadde ventet et resultat per aksje på 78 cents.

Lagerbeholdningen i USA for desember økte med 0,6 prosent. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at lagerbeholdningen ville øke med 0,4 prosent i samme måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere