NA24.no

Informasjonssjef i Nets,Sigbjørn Larsen.
Informasjonssjef i Nets,Sigbjørn Larsen. Foto: Nets

Handleglade nordmenn i sommer

Vi brukte 82,5 milliarder kroner på kort i sommer.

Tall fra Nets Norge viser at vi brukte betalingskortene for 82,5 milliarder kroner i løpet av juni og juli måned. Dette er en vekst på 5,5 prosent sammenlignet med sommermånedene i 2010.

I løpet av perioden ble det gjennomført 210 millioner kortkjøp, en vekst på 6,2 prosent. Tallene fra Nets Norge viser at det i år ble gjennomført flere kortkjøp, samt at det det var en høyere kortom-setingen, i juli enn i juni.

- Dette er en indikasjon på at mange kan ha tatt sommerferien i Norge. I vår reise-livsundersøkelse, utført av Synnovate, fremkom det at halvparten av oss ville tilbringe ferien i Norge, forteller Informasjonssjef Sigbjørn Larsen i Nets i en melding.

Hittil i år er kortene brukt 676,5 millioner ganger, en vekst på 9 prosent sammenlignet med de sju første månedene i fjor. Kortomsetningen til nå i år er på 254 milliarder kroner, en vekst på 7 pro-sent i forhold til i fjor.

Snittbeløpet hittil i år er på 375 kroner en nedgang på 5 kroner sammenlignet med samme periode i fjor. 93,5 prosent av alle korttransaksjonene er bankkort.

- De resterende korttransaksjonene fordeler seg mellom kredittkort, fordelskort og gavekort, sier Larsen.

I sommermånedene var andelen andre kortbetalinger på 8,8 prosent.

- Dette kan tyde på at flere bruker kredittkort om sommeren enn ellers i året. Dette ser også ut til å stemme overens med funn fra Nets sin reiselivsundersøkelse. Her fremkom det at 17 prosent betaler sommerferien med kredittkort, uttaler Larsen i meldingen.

Nets tror at det i løpet av året vil bli gjennomført i overkant av 1,2 milliarder kortkjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere