Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hans Geelmuyden provoserer med uttalelse om offentlig ansatte

SKAPER REAKSJONER: Hans Geelmuyden fyrer av mot offentlig ansatte - som ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen. FOTO: Jarle Vines/Creative Commons , faksimile
SKAPER REAKSJONER: Hans Geelmuyden fyrer av mot offentlig ansatte - som ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen. FOTO: Jarle Vines/Creative Commons , faksimile
Sist oppdatert:
Skittstorm på Facebook og Twitter etter Hans Geelmuydens utsagn om ansatte i privat og offentlig sektor.

I et panel under NHOs årskonferanse denne uka spurte Klassekampen et utvalg samfunnstopper hvordan de definerer elite. «Hvem er eliten i Norge? 2. Er du en del av eliten?» spurte avisen i en artikkel i papirutgaven av avisen 10. januar.

PR-guru Hans Geelmuydens svar på det første spørsmålet har skapt storm i sosiale medier etter at SV-leder Audun Lysbakken sakset uttalelsen og postet den på Facebook og Twitter.

Etter å ha forsvart Slagsvold Vedums kommunikasjonsform, kommer Hans Geelmuyden med følgende kommentar som viser til en undersøkelse i Klassekampen om hvem som stemmer hva:

«Det er ganske vanskelig. I tillegg er vi i ferd med å få et tosporet samfunn, der den ene delen som arbeider i offentlig sektor, kommer klokken ni og går klokken tre, mens vi som arbeider i privat sektor, jobber 24/7. Du får et stadig større skille. Det liker jeg ikke. Jeg liker når du har et godt fellesskap.»

Og på spørsmålet om han selv hører til eliten, svarer Geelmuyden:

«Det synes jeg alltid man skal overlate til andre å svare på. Men jeg har gått på Norges Handelshøyskole, jeg er hvit, jeg bor på Montebello – så sannsynligvis vil ditt svar være «ja».»

Hudflettes på Facebook

«PR-sjef Hans Geelmuyden fra Montebello forteller hvor mye han selv jobber, og hvor lite hjelpepleiere, lærere og politifolk bidrar med. Er det mulig?» skriver Audun Lysbakken i sin Facebook-post om artikkelen.

Når dette skrives har posten 68 kommentarer og 39 delinger. Folk er sinte og ironiserer hardt med PR-kjendisens uttalelse.

Reaksjonene har heller ikke uteblitt på Twitter: Baryan Houzenli skriver:

Det er særlig mange reaksjoner fra offentlig ansatte fra skolen og helsesektoren som slett ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen.

«Det blir visstnok mangel på både lærarar og sjukepleiarar m.fl. så Hans kan jo «berre» omskolere seg om det er så stress i privat sektor. For ordens skyld: folk jobbar hardt både i privat og offentleg sektor» , skriver Karen Johanessen.

«Og hvis man jobber i et firma med konstant så lange arbeidsdager drives det muligens i strid med arbeidsmiljøloven og det er vel ikke noe å «skryte» av Geelmuyden? Privat sektor må jo sørge for å hyre inn nok folk til at folk har sjans til stort sett å jobbe normal arbeidstid. De er underbemanna og har ikke nødvendigvis så sykt bra arbeidsmoral eller hva det nå er han skal framstille», skriver Rannveig Skansen.

Andre viser til de mange oppsigelsene i Geelmuyden Kiese det siste året.

Geelmuyden selv vedgår at han muligens har generalisert litt i overkant:

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!