NA24.no

USA-børser, Wall Street
USA-børser, Wall Street Foto: Richard Drew (Scanpix)

Håpet lever på Wall Street

Sist oppdatert:
Oppgang fra start på de amerikanske børsene.

De amerikanske indeksene innleder den nye børsuken med moderat oppgang.

Den brede S&P 500 stiger 0,37 prosent til 1.082,89 poeng, mens teknologitunge Nasdaq stiger 0,44 prosent til 2.163,25 poeng. Dow Jones Industrial stiger 0,26 prosent til 10.002,65 poeng.

Nye signaler om oppgang i verdensøkonomien bidro til løft på de asiatiske børsene mandag. I USA spekulerer investorene i at man vuil se en ny uke med positiv vekst i inntjeningen fra flere nye selskaper og at dett vil løfte markedet videre.

Microsoft-aksjen stiger mandag etter at meglerhuset JP Morgan hever sitt estimat på aksjen etter sterk kvartalsrapportering i forrige uke. Bilaksjen Ford stiger på sin side etter at Wall Street Journal er ute med en reportasje hvor det vises til bilkjempen kan komme til å legge frem et uventet overskudd etter tredje kvartal.

- Vi har hatt en forrykende rapportsesong. De fundamentale forholdene er i bedring og det burde gi støtte for det rallyet vi har sett siden mars, sier forvalter Tom Wirth ved Chemung Canal Trust til nyhetsbyrået Bloomberg.

Ifølge nyhetsbyrået har mer enn 80 prosent av selskapene som er notert på S&P 500 og som har levert tredjekvartalsrapport, slått forhåndsestimatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere