Gå til sidens hovedinnhold

Håpet stiger i Asia

Oppgangen fortsetter på børsene.

For femte gang på seks dager stiger de asiatiske markedene.

Fredagens arbeidsmarkedsrapport fra Nord-Amerika - den mest oppløftende siden resesjonen i USA begynte i desember 2007 – fører til økt optimisme også blant de eksportavhengige asiatiske selskapene. I november forsvant bare 11.000 arbeidsplasser utenom jordbruket i USA, mens tallene for de to foregående månedene ble kraftig opprevidert.

Les mer: - En klar overraskelse

Den sammenveide regionindeksen for Asia – og Stillehavet stiger 0,5 prosent til 120,71 poeng.

I Japan stiger kameraprodusenten Canon med 3,3 prosent. Canon har 33 prosent av sin totale omsetning fra USA. I Australia stiger sportsklærprodusenten Billabong 4,9 prosent. Selskapet har over halvparten av sin omsetning i USA.

Også for teknologiaksjer har det vært en sterk dag. I Tokyo hevet meglerhuset Nomura sin anbefaling på minnebrikkeindustrien, og det sendte ut sterke signaler i hele regionen. I Sør-Korea stiger Samsung, verdens største produsent av minnebrikker, med 1,2 prosent.

- Japanske og australske eksportører vil dra marginfordeler av fra en mer robust amerikansk økonomi og en økt appetitt på import, sier forvalter Tim Schroders ved Pengana Capital i Melbourne til Bloomberg.

Nøkkeltall mandag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 1,05 %
Japans Nikkei 225: + 1,45%
Hongkongs Hang Seng: - 0,70 %
Kinas CSI 300: + 0,70 %
Kinas Shangai Composite: + 0,45%
Taiwans Taiex: + 1,63 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,49 %
Singapores Strait Times Index: + 0,32 %

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?