NA24.no

Håpet tent på Wall Street

Sist oppdatert:
Det lysner litt i USA i forkant av børsåpningen i New York.

Aksjefuturene i USA har snudd opp etter å ha vært helrøde.

NA24 - din næringslivsavis

Den teknologitunge Nasdaq-futuren har klart å kare seg over på positivt terreng og stiger 0,21 prosent. Det samme har S&P 500-futuren som er opp 0,04 prosent. Dow Jones Indicative henger etter, men fungerer heller ikke som en like pålitelig indikator som de to andre.

Markedet var svært spente på dagens veksttall fra USA. Bruttonasjonalproduktet økte med 3,4 prosent i andre kvartal og det var godt over forventningene. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene en vekst på 3,2 prosent.

Torsdag opplevde Wall Street sin verste dag så langt i år. Aksjekursene raste og det bredte seg tegn til panikk blant enkelte aktører. Det var nervøsitet i forbindelse med lånesituasjonen i USA som bidro til fallet. Usikre lån, subprime lån, tynger finansnæringen og har gjort enkelte utlånere mer restriktive.

Usikkerheten har fortsatt ikke sluppet taket. Aksjefuturene svinger enormt og frykten er at gårsdagens børsfall kun er begynnelsen på en større korreksjon.

Oljeprisen kan også fort komme i søkelyset fredag. Fallet i aksjemarkedet smittet over i råvaremarkedet torsdag og bremset opp festen. Prisen WTI-oljen passerte nordsjøoljen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere