NA24.no

Har 18,5 årsverk - betalte byrå for å slippe å skrive selv

Kommunikasjonsdirektør Rita Brunsell Harsvik i Forsvarsbygg rår over 18,5 årsverk i kommunikasjonsavdelingen. Betalte likevel byrå for å skrive kronikk.
Kommunikasjonsdirektør Rita Brunsell Harsvik i Forsvarsbygg rår over 18,5 årsverk i kommunikasjonsavdelingen. Betalte likevel byrå for å skrive kronikk. (Forsvarsbygg)
Sist oppdatert:
Kommunikasjonsavdelingen i Forsvarsbygg leide inn byrå for å skrive kronikk i egen direktørs navn. Pris per setning: 1.700 kroner.

Etter en serie avisartikler om useriøse underleverandører leide Forsvarsbygg inn et konsulentbyrå for å skrive en kronikk som tilsvar til saken. Prislappen var 17.000 kroner.

Siden kronikken i tillegg ble forkortet før den kom på trykk i Aftenposten, tilsvarer prisen 1.700 kroner per setning som kom på trykk, skriver Dagsavisen.

Kommunikasjonsrådgiver Cecilie Jentoft i Forsvarsbygg sier at de har en rammeavtale med kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller, som skrev kronikken. Hun synes ikke timeprisen i seg selv er så høy.

– Den har tatt noen timer å skrive. I utgangspunktet ble teksten skrevet mye lenger enn det som kom på trykk i Aftenposten. Men vi må betale for jobben som er gjort, og ikke de 900 tegnene som kom på trykk, sier hun.

Kommunikasjonsavdelingen i Forsvarsbygg omfatter totalt 18,5 årsverk, og Jentoft sier at de normalt utfører denne type arbeid selv, men at to medarbeidere var i permisjon da kronikken ble skrevet.

– Dersom ansatte i en kommunikasjonsavdeling ikke klarer å skrive en kronikk om bedriften de selv jobber i, bør de finne seg noe annet å gjøre, mener rektor Trond Blindheim ved Norges Markedshøyskole

Kronikken ble bestilt som et tilsvar etter at Aftenposten i en serie artikler hadde satt søkelys på Forsvarsbyggs bruk av useriøse underleverandører i byggebransjen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere