Gå til sidens hovedinnhold

Har drukket 27 millioner liter øl

- Eventyrlig omsetning.

Årets sommer har vært noe helt for seg selv. Det har vært knallvær over hele landet over lengre tid. Når sola er ute og varmen slår inn ønsker vi nordmenn å komme oss ut få fort som mulig.

Når gradestokken ligger rundt 30 grader, er det viktig å kjøle seg ned. Nordmenn ligger på verdenstoppen i iskrem-spising. Denne sommeren er intet unntak.

- Iskrem og øl har hatt en eventyrlig omsetning i sommer. Det er to ting vi gjerne kjøper når det er godt og varmt ute, sier Hilde Solheim, reisedirektør i Virke, til Nettavisen.

- Tidenes iskremsommer
- Salget har vært veldig bra. Jeg kan allerede nå si at dette kommer til å bli tidenes iskremsommer, sier salgs og markedsdirektør i Diplom-Is, Eirik Kruse, til Nettavisen.

I fjor meldte Diplom-Is om et rekordsalg av iskrem. Mai i 2013 hadde de den beste omsetningen noensinne. Nå topper de kaka igjen.

I Norge har de hatt en vekst på 9,5 prosent i juli i forhold til fjorårets juli.

- Vi produserer cirka 30 millioner liter is i året. I en julimåned som den vi har hatt i år, har vi solgt cirka 6,5 millioner liter is, bare i juli, sier Kruse og legger vekt på at han her bare snakker om juli.

Les også: En av disse smelter ikke

- Været gir oss et løft, men det handler om mer enn det. Det legges ned eventyrlig mye innsats fra alle de som kjører ut is og så videre. Når man får slike topper som i sommer over en lengre periode, så blir gjennomføring utrolig viktig for å kunne dra ut toppene, sier Kruse.

Diplom-Is ønsker ikke si noe om hva de omsetter for månedlig, men i fjor omsatte selskapet for 997 millioner kroner.

Drikker titalls millioner liter øl
I tillegg til is er også nordmenn glad i å ta seg en kald pils i finværet. I fjor drakk vi 25 millioner liter øl i sommermånedene. I år regner Bryggeri- og drikkevareforeningen med et julisalg på cirka 27 millioner liter øl, noe som vil være i nærheten av en ny rekord.

- Selvfølgelig med været og varmen har ølsalget gått veldig bra. I juli gikk salget opp 15 prosent, sier Petter Nome, direktør i selskapet, til Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere salgstall noe ytterligere før de er klare mandag, men er spent på om dette vil bli et rekordår eller ikke.

Fra junitallene kan man se at alkoholfritt øl har hatt en oppsiktsvekkende økning i salget.

- Det har nok noe med at folk er fornuftige, og når det er så varmt som det har vært nå er det viktig å få i seg væske, som ikke alltid trenger å inneholde alkohol, sier Nome.

Tror på rekord
Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Hennig Olsen angående isslaget deres, men allerede i juli kunne de melde om gode salgstall.

- Issalget går veldig bra om dagen. Salget vårt gikk opp 15 prosent i juni, sa Paal Hennig Olsen, administrerende direktør i Hennig Olsen, til Nettavisen i juli.

Han hadde tro på at salget ville øke i juli, og skal man tro trendene, er det stor sannsynelighet for at det har vært tidenes iskremsommer for dem også.

Selskapet omsatte for 805 millioner kroner i detaljomsetningen i fjor.

Går for det tradisjonelle
Selv om det kommer nye og spennende istyper inn på markedet hele tiden, liker vi nordmenn å holde oss til det vi kjenner best, ifølge favorittisen å dømme.

- Summerer man alle type forpakninger så er nok kroneisen den aller mest solgte enda. Under forutsetning at man ser på småis og mulitpack i et. Innenfor småis er nok Sandwich den som selger mest, sa Kruse til Nettavisen i juli.

Også Hennig Olsen bekrefter at kroneisen er nordmenns favoritt enda.

- Vi spiser mest kroneis og sørlandsis vanilje. I varmen går det også bra unna på saftis, sier Hennig Olsen.

Reklame

NÅ: Knallpriser på skibriller, sportsbriller og solbriller fra Oakley

Kommentarer til denne saken