NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Politiet)

Har du sett disse?

Sist oppdatert:
De kan ha svar på hvordan Gullborgen ble svindlet for 40 millioner - uten at alarmen gikk.

Juveltyvene gikk til aksjon i kjellerlokalene under Gullborgen i Storgata i Oslo i tidsrommet fra 13. februar klokken 16 og søndag 14. februar klokken 15.10.

Fra bakgården banet de vei gjennom fem ståldører og en betongvegg - uten at alarmen gikk. Deretter ble hvelvet tømt for rundt 20 millioner i gull, samt store mengder diamanter - for til sammen 40 millioner kroner.

Les også: Her er politibildene fra Gullborgen

Sjekke brannanlegget?
Oslopolitiet ønsker nå å komme i kontakt med – eller få opplysninger om – to menn som i begynnelsen av desember i fjor skal ha vært inne i lokalene til Gullborgen.

De to mennene hevdet de skulle sjekke brannvarslingsanlegget, men brannvesenet avkrefter at de har vært der og gjennomført en slik kontroll på dette tidspunktet.

Politiet har fått utarbeidet fantomtegninger av de to mennene, som beskrives slik:

Person 1:
45-50 år gammel, om lag 180-185 centimeter høy, kraftig/muskuløs med mellomblondt kort hår. Snakket østlandsdialekt. Han var ikledd en mørk blå jakke.

Person 2:
I slutten av 30-årene, om lag 190 centimeter høy, blondt kort hår og iført en grønn jakke.

Vil ikke kommentere siste skritt
Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med disse personene, eller andre som kan ha opplysninger om dem. Det gjelder også andre næringsdrivende, som kan ha blitt oppsøkt av personer som tilsvarer beskrivelsen.

Gullborgen var ikke forsikret mot tyveri av denne typen - kun mot ran.

Unngår konkurs
Tidligere har innehaver Elisabeth Borgen forsikret at selskapet ikke står i fare for å gå konkurs.

Les også: - Vi skal ha smykkene tilbake

- Nei, denne bedriften drives av kvinner og vi kjøper ikke inn mer enn vi har råd til. Det er ikke noen bank som kommer og tar oss nå, sa Borgen til Nettavisen 18. februar.

Innehaveren ønsker ikke å kommentere siste skritt i utviklingen, men sier til Nettavisen at hun er glad saken får så mye oppmerksomhet.

De som har opplysninger i saken kan kontakte politiet på telefon: 22 66 99 66.

2900

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere