NA24.no

Har én milliard streikekroner

KAN STREIKE LENGE: Mandag gikk lærerne ut i streik og steikevaktene (f.v.) Trude Håland (tillitsvalgt), Grete Pedersen og Siri Geirbo sang og danset utenfor Skedsmo videregående skole. Utdanningsforbundet hadde ved nyttår en egenkapital på 996 millioner kroner – av dette er 733 millioner i et eget streikefond.
KAN STREIKE LENGE: Mandag gikk lærerne ut i streik og steikevaktene (f.v.) Trude Håland (tillitsvalgt), Grete Pedersen og Siri Geirbo sang og danset utenfor Skedsmo videregående skole. Utdanningsforbundet hadde ved nyttår en egenkapital på 996 millioner kroner – av dette er 733 millioner i et eget streikefond. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Til tross for fire streiker på seks år er streikekassa i Utdanningsforbundet så full at lærerne får full kompensasjon mens streiken pågår.

– Utdanningsforbundet har gitt beskjed om at streikekassen er fetere enn noen gang tidligere, sier lærer Roger Bortne ved Hop skole på Askøy til Bergens Tidende.

Og Bortne har helt rett, ifølge sekretariatssjef Lars Erik Wærstad i forbundet. Til tross for fire streiker siden 2008 har det ikke vært vanskelig å fylle opp streikefondet.

– Det har ikke kostet oss mer enn at vi har fylt opp igjen med renter. Vi må streike lengre og tyngre om det skal bli en utfordring, sier han til avisen.

Forbundet hadde ved nyttår en egenkapital på 996 millioner kroner – av dette er 733 millioner i et eget streikefond. Wærstad sier de kan bruke hele egenkapitalen på streiken om nødvendig.

– Alt i alt har vi nok over én milliard nå, sier han.

Utdanningsforbundet gir streikende medlemmer bidrag som tilsvarer nettolønna. Ettersom streikebidraget er skattefritt, vil ikke lærerne tape økonomisk på arbeidskonflikten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere