*Nettavisen* Økonomi.

Har fått midlertidig forbud

Foto: (Medietilsynet)

Eriksen i samtaler med Medietilsynet om Edda-kjøp.

23.05.12 10:31

Medietilsynet har fattet vedtak om midlertidig forbud mot at A-pressen integrerer virksomhetene til A-pressen og Edda Media.

- Det midlertidige forbudet vil hindre at A-pressen og Edda Media integrerer sine virksomheter på en slik måte at det blir vanskelig eller umulig for Medietilsynet å gjennomføre et eventuelt senere inngrepsvedtak mot oppkjøpet, sier direktør for Medietilsynet, Tom Thoresen, i en pressemelding.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Må drives selvstendig
Vedtaket forbyr A-pressen å iverksette integrasjonstiltak i form av selskapsrettslige endringer og organisatoriske skritt, herunder personflytninger i Edda Media. A-pressen skal sørge for at Edda Media drives som et uavhengig og selvstendig konsern, og A-pressen må avstå fra handlinger som fører til at Edda Medias virksomheter forringes.

Les også: Kan bli nektet å kjøpe norske aviser

Forbudet gjelder inntil Medietilsynet eventuelt har endret vedtaket om midlertidig forbud, og senest inntil Medietilsynet har fattet endelig vedtak i saken.

Følgende løsninger er mulige, ifølge Medietilsynet:

  • Medietilsynet og A-pressen kan komme fram til en minnelig løsning, det vil si at A-pressen presenterer forslag til tiltak for å komme under lovens eierskapsgrenser i medieregionene Østviken og Vestviken. Her kan avissalg være en løsning.
  • Det vil også være aktuelt for Medietilsynet å pålegge A-pressen å selge alle aksjene i Edda Media, eventuelt å forby kjøpet i sin helhet.

Kan vedta forbud
Det følger av medieeierskapsloven § 9 tredje ledd at Medietilsynet kan vedta midlertidig forbud mot å gjennomføre et erverv eller vedta andre tiltak, «dersom det er rimelig grunn til å anta at vilkårene for inngrep er oppfylt og at Medietilsynet anser det som nødvendig for å gjennomføre et eventuelt senere vedtak om inngrep».

A-pressen og Medietilsynet har hatt de første samtalene om minnelig løsning. Det er opp til A-pressen å komme med forslag til en slik løsning. Dersom A-pressen fremsetter et forslag til tiltak som Medietilsynet kan akseptere, vil tilsynet fatte et vedtak med betingelser som sikrer at de aktuelle tiltakene gjennomføres.

Endelig frist for Medietilsynet til å fatte vedtak er 30. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.