NA24.no

Har fått midlertidig forbud

(Medietilsynet)
Sist oppdatert:
Eriksen i samtaler med Medietilsynet om Edda-kjøp.

Medietilsynet har fattet vedtak om midlertidig forbud mot at A-pressen integrerer virksomhetene til A-pressen og Edda Media.

- Det midlertidige forbudet vil hindre at A-pressen og Edda Media integrerer sine virksomheter på en slik måte at det blir vanskelig eller umulig for Medietilsynet å gjennomføre et eventuelt senere inngrepsvedtak mot oppkjøpet, sier direktør for Medietilsynet, Tom Thoresen, i en pressemelding.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Må drives selvstendig
Vedtaket forbyr A-pressen å iverksette integrasjonstiltak i form av selskapsrettslige endringer og organisatoriske skritt, herunder personflytninger i Edda Media. A-pressen skal sørge for at Edda Media drives som et uavhengig og selvstendig konsern, og A-pressen må avstå fra handlinger som fører til at Edda Medias virksomheter forringes.

Les også: Kan bli nektet å kjøpe norske aviser

Forbudet gjelder inntil Medietilsynet eventuelt har endret vedtaket om midlertidig forbud, og senest inntil Medietilsynet har fattet endelig vedtak i saken.

Følgende løsninger er mulige, ifølge Medietilsynet:

  • Medietilsynet og A-pressen kan komme fram til en minnelig løsning, det vil si at A-pressen presenterer forslag til tiltak for å komme under lovens eierskapsgrenser i medieregionene Østviken og Vestviken. Her kan avissalg være en løsning.
  • Det vil også være aktuelt for Medietilsynet å pålegge A-pressen å selge alle aksjene i Edda Media, eventuelt å forby kjøpet i sin helhet.

Kan vedta forbud
Det følger av medieeierskapsloven § 9 tredje ledd at Medietilsynet kan vedta midlertidig forbud mot å gjennomføre et erverv eller vedta andre tiltak, «dersom det er rimelig grunn til å anta at vilkårene for inngrep er oppfylt og at Medietilsynet anser det som nødvendig for å gjennomføre et eventuelt senere vedtak om inngrep».

A-pressen og Medietilsynet har hatt de første samtalene om minnelig løsning. Det er opp til A-pressen å komme med forslag til en slik løsning. Dersom A-pressen fremsetter et forslag til tiltak som Medietilsynet kan akseptere, vil tilsynet fatte et vedtak med betingelser som sikrer at de aktuelle tiltakene gjennomføres.

Endelig frist for Medietilsynet til å fatte vedtak er 30. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere