*Nettavisen* Økonomi.

Har god magefølelse

Til tross for voksesmerter for Norwegian, lover flysjef Bjørn Kjos å vokse videre.

14.02.07 14:34

Norwegian-sjef Bjørn Kjos lover flere nye destinasjoner i år.

NA24 - din næringslivsavis

- Kostet litt mer enn vi trodde
I fjor satset selskapet stort i Polen, nærmere bestemt for om lag 75 millioner kroner.

Norwegian meldte om et underskudd før skatt på 35,8 millioner kroner i 4. kvartal, mot ventet minus 37 millioner. Det er først og fremst oppstart av mange nye ruter som tynger regnskapet.

- Polen går som forutsatt, selv om det kostet litt mer enn vi regnet med. Vi har imidlertid god mavefølelse fremover, sier Kjos til NA24.

LES MER: Voksesmerter for Norwegian

Sikret flybensinen
Han lover passasjerene fortsatt lave billettpriser.

- Vi skal være flinke til å kutte kostnader, samtidig ser vi nå at oljeprisen er mer behagelig på jet-fuelprisene, så vi tror vi skal greie å tilby lave billettpriser vi, sier Kjos til NA24.

I januar bestemte flyselskapet seg for å sikre halvparten av forbruket av olje i andre og tredje kvartal. Kjos forteller at de sikret prisen tilsvarende 58 dollar fatet for flybensinen.

Flere nye ruter
Samtidig lover han flere nye ruter i tillegg til flere avganger på det eksisterende tilbudet. Det vil komme flere avganger innenlands på rutene fra Oslo til Trondheim og Bergen.

- Det kommer mer der vi flyr tett allerede. Det vil også komme avganger til utlandet fra flere norske flyplasser, sier Kjus til NA24.

Han vil imidlertid ikke si noe om når de nye avgangene kommer. Norwegian skal kjøpe to nye fly, og øker dermed flåten til 24 fly fra mai.

5,1 millioner passasjerer
Selskapet fraktet 1.298.545 passasjerer i fjerde kvartal, og fikk en økning i passasjertrafikken, RPK, målt i betalte passasjerkilometer på 48 prosent. Samlet for året fraktet selskapet totalt 5,1 millioner passasjerer. Kabinfaktoren i kvartalet var 72 prosent og 79 prosent for året. Produksjonen, ASK, målt i tilbudte setekilometer har i kvartalet økt med 54 prosent til 1.421 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.