Har han valgt sin etterfølger?

Ledende kommunistmedlemmer i Nord-Korea har begynt å henge opp plakater av Kim Jong-ils mellomste sønn.

17.01.06 15:36

(NA24): Nord-Koreas diktator Kim Jong-il (63) har tre kjente sønner fra to ekteskap. En av landets best bevarte hemmeligheter er hvem av sønnene Jong-il velger som sin etterfølger når den tiden kommer.

Trolig ble den eldste sønnen Jong-nam (34) uaktuell som arvtaker da han i 2001 ble fengslet etter å ha brukt et falsk pass for å komme seg inn i Japan. Jong-nam skal ha oppgitt til japanske immigrasjonsmyndigheter at bakgrunnen for reisen var at han ønsket å besøke Disneyland i Tokyo, noe som sannsynligvis ikke falt i god jord hos faren.

Dermed står valget trolig mellom 24 år gamle Jong-chol og 22 år gamle Jong-un.

Ifølge den sørkoreanske avisen Chosun Ilbo, som siterer en anonym avhopper, har flere kjernemedlemmer i kommunistpartiet i Nord-Korea begynt å henge opp plakater av den mellomste sønnen sammen med faren og bestefaren Kim Il-sung. Det blir sett på som et tegn på at Jong-chol er valgt som etterfølger.

Jong-chol skal også ha fått en stilling i kommunistpartiet.

- Han utdannes for å bli etterfølger, sier avhopperen til avisen, ifølge Reuters.

Kim Jong-il fikk en stilling i kommunistpartiet i 1974 i en alder av 31 år. Han tok makten i Nord-Korea da Kim Il-sung døde i 1994.

Kim Jong-il oppholder seg for tiden trolig i Kina for å inngå handelsavtaler. Det er ikke kjent om han også har politiske samtaler i landet.

De viktigste nyhetene får du i NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.