NA24.no

(Avisa Nordland)

Har ikke TV: Skylder NRK 11.142, 49 kroner

Sist oppdatert:
Nå vil han starte aksjon mot betaling av lisensen.

Robert Dave Myrland (41) fra Saltdal sitter med et krav på 11.142, 49 kroner fra NRK. Han har verken tv eller radio.

- Det har jeg ikke hatt siden 2009, sier Myrland til Avisen Nordland.

Han bruker internett for å følge med på nyheter og skaffe seg underholdning.

- Jeg har ingen bruk for NRK, sier 41 -åringen, som ikke kan skjønne at han kan avkreves for så store beløp når han verken har tv eller radio på adressen.

- Det eneste jeg har gjort var at jeg kjøpte en DVD-spiller i 2009, som en julegave som jeg ga bort. Kanskje de da trodde at jeg hadde tv, sier han.

Klarer seg godt
Myrland klarer seg godt uten både tv og radio ved hjelp av datautstyr. Som webdesigner har han mye datateknologi i huset.

- Jeg har ikke hatt tv eller en radio siden 2009, og klarer meg utmerket med internett, understreker han.

- Det er mulig jeg er sta. Men jeg anser tv-lisensen som et urettmessig krav fra NRK. Lisensinnkrevningen virker som en lettvint måte å tjene penger på.

- På meg virker det som om NRK skal finansieres med tvang, sier han og viser til de 4,5 milliardene som NRK fikk inn i lisenspenger i 2010.

Folkeaksjon
Myrland vurderer å starte en folkeaksjon mot NRK-lisensen, som han mener at folk må betale enten de ser på NRK sine kanaler eller ikke.

- For meg oppleves dette som en organisert mafiavirksomhet, sier saltdalingen.

I juli sa han opp lisensen.

Til inkasso
Da fikk han presentert kjempekravet på mer enn 11000 kroner. I brevet opplyser NRK at kravet er oversendt Statens innkrevningssentral og begjært tvangsinndrevet med trekk i Myrlands trygd.

Noen opplysninger om klageadgang har han ikke fått.

- Jeg ringte både til Nav, Justisdepartementet og Kulturdepartementet før jeg fikk vite at klagen min skal til Medietilsynet.

I klagen skriver Myrland at NRK ikke kan kreve betaling for en tjeneste han ikke har brukt eller bedt om å få.

- Folk må gjerne betale for å slippe å se på reklamebetalte kanaler. Jeg har verken antenne for å motta tv- eller radiosignaler, eller parabol. I huset finnes ikke en tv- eller radiomottaker. Lisensavdelingen må gjerne komme hit og sjekke, sier han.

Fullmakt
I Lisensavdelingen på Mo i Rana er det ingen som kan kommentere enkeltsaker.

- De kommenteres ikke uten at vi har en fullmakt fra den det gjelder, sier en medarbeider som henviser til avdelingsleder Freddy Lysvold som den som kommenterer lisensforhold.

AN har forgjeves forsøkt å få svar fra Lysvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere