NA24.no

Har kappet 3.500 stillinger

Norske Skog fornøyd med egne sparetiltak.

Norske Skog la torsdag frem tall for fjerde kvartal 2008. Tallene ble godt mottatt av markedet, og aksjen stiger på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet fikk et driftsresultat som viser et underskudd på 1,2 milliarder kroner i fjerde kvartal 2008, ned fra et overskudd 176 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans ventet analytikerne et driftsresultat på -1,34 milliarder kroner.

Les mer her: Det lysner i Skogen

På en presentasjon torsdag ettermiddag utdypet selskapsledelsen i Norske Skog hva man har oppnådd de siste årene. Den første sliden i presentasjonen hadde tittelen «2008: Et år med bestemte handlinger», og like etter vises det frem hvor omfattende kuttene i Norske Skog har vært.

For drøyt tre år siden, ved utgangen av 2005, hadde Norske Skog 10.300 ansatte verden over. Tre år senere er dette kuttet til 6.800, viser presentasjonen fra Norske Skog.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

1.200 av disse har fått sparken, 1.000 har mistet jobben på grunn av at Norske Skog har lagt ned fabrikker, og 1.300 stillinger har forsvunnet på grunn av at konsernet har solgt virksomhet.

Og det er ikke sikkert at det stopper her. I dagens presentasjon vektla konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen at fokuset fremover vil bli kostnadskutt, gjeldsreduksjon og tilpasning av kapasiteten. Dette kan bety ytterligere oppsigelser fra Norske Skog.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere