NA24.no

Har kjøpt Rec for 100 mill.

Foto: Thomas Witsø-Bjølmer
Sist oppdatert:
Jens Ulltveit-Moe er blitt Recs største private aksjonær.

Investor Jens Ulltveit-Moe har kjøpt Rec-aksjer for 100 millioner kroner de siste to ukene, og er dermed blitt selskapets største private aksjonær, skriver Dagens Næringsliv .

På aksjonærlistene figurerer Ulltveit-Moe med en eierandel på 1,42 prosent av solenergiselskapet, men han sier til DN at han denne uken har kjøpt seg ytterligere opp til to prosent. Torsdag ettermiddag var Ulltveit-Moes aksjer verdt nesten 220 millioner kroner.

- Solenergi har vært forferdelig dyrt og den voldsomme volumøkningen i Kina har ført til dramatisk reduksjon i kostnadene. Dette betyr at solenergi kan bli konkurransedyktig med fossile brennstoffer. Vi ser at selskapet med de strukturelle grepene som er tatt har blitt konkurransedyktig med kineserne på silisium, sier Ulltveit-Moe til DN.

REC er den mest shortede aksjen på Oslo Børs. Det viser tall fra Data Explorers i London. Nesten 12 prosent av aksjekapitalen i REC er lånt ut til shorthandel, skriver DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere