Har stengt Facebook og YouTube

Foto: AFP

Muhammed-karikaturer får Pakistan til å se rødt.

Pakistanske myndigheter har torsdag stengt YouTube-tilgangen for landets brukere i et forsøk på å kontrollere «uakseptabelt» materiale, ifølge AFP.

- Vi har blokkert YouTube. Først blokkerte vi URL-adressen, men det var masse klager på innholdet. Vi blokkerte det fordi «uakseptabelt» materiale fortsatt var der, sier Khurram Mehran, talsmann for landets telekommunikasjonsmyndigheter, ifølge AFP.

Grepet kommer dagen etter at de gjorde det samme med Facebook.

Tilgangen til Facebook er stengt som en følge av en rettsordre som krever at denne skal stenges til 31 mai. Årsaken skyldes at en privatperson på Facebook skal ha bedt andre om å sende inn Mohammed-karikaturer.

Som en følge av at disse to populære nettstedene nå er nede har også trafikken i landet falt dramatisk.

- Disse to sidene tar opp 20 til 25 prosent av landets totale internett-trafikk så vi ser et fall i trafikken, sier Wahaj us Siraj, talsmann for Internet Service Providers Association of Pakistan, ifølge AFP.

Ifølge Islamd er det strengt forbudt å tegne profeten, noe som blir sett på som blasfemisk. De siste årene har det vært demonstrasjoner i mange land, blant annet her hjemme etter at aviser begynte å trykke de såkalte Muhammed-karikaturene.

Flere av kunstnerne bak disse tegningene og redaktørene som har tykket dem har også blitt drapstruet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Facebook,

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag