*Nettavisen* Økonomi.

Har tapt 100 mill på Telenor Arena

Foto: SCANPIX

Stabæks snille onkel har fått nok. Nå spøker det for fremtiden til Bærumsklubben.

26.06.11 12:41

Ifølge Aftenposten har investoren og Stabæk-tilhengeren Kjell Chr. Ulrichsen tapt 30 millioner kroner på driften hvert eneste år siden Telenor Arena åpnet. Totalt har altså investoren tapt hele 100 millioner kroner på Stabæks storstue.

De totale tapene finansmannen har tapt på Stabæk kan beløpe seg til utrolige halv millard kroner.

Nok er nok
Kjell Chr. Ulrichsen eier i dag Stabæks hjemmearena på Fornebu. Den kjente finansmannen tok over eneansvaret for hallen forrige gang Stabæk var i pengetrøbbel. Nå har imidlertid Ulrichsen satt foten ned.

- Driften av Telenor Arena har kostet over 100 millioner de tre-fire årene vi har vært der. Dagens drift går med rundt 30 millioner kroner i minus i året - minst. Alle forstår at det ikke går i lengden, sier Diedrik Schnitler til Aftenposten. Schnitler er styreleder i Stabæk Holding AS, eierselskapet bak Telenor Arena som igjen er kontrollert av investor Kjell Chr. Ulrichsen.

Stabæk Holding og Stabæk Fotball gikk i fjor med underskudd på 66,1 og 23,6 millioner før skatt. Tapene har fortsatt i 2011.

Redningsaksjon på gang
Problemet til Telenor Arena har vært at fotballen vanskelig har latt seg forene med andre arrangementer. Hovedårsaken til dette er at terminlisten til fotballen avgjøres sent, og kan endres flere ganger for å tilfredsstille TV-avtalen.

Konsertarrangører og messearrangører, trenger imidlertid lang forutsigbarhet for sine arrangementer.

Ulrichsen har derfor vurdert å kaste ut fotballen av Telenor Arena. Dermed må Stabæk finne seg et nytt sted å spille fotball til neste år. Bærum kommune har på sin side lansert et forslag om å gjøre om Telenor Arena til en stiftelse, som skal leie ut hallen til Stabæk og andre allmenne formål.

Ulrichsen har satt en frist frem til 1. juli for å komme frem til en enighet om den videre driften av Telenor Arena. Det ser imidlertid mørkt ut for Stabæk.

– Vi klarer høyst sannsynlig ikke å tiltre leieavtalen, men det er fortsatt noen dager igjen. Vi kaster ikke inn håndkleet før vi må, sier styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk til Budstikka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.