NA24.no

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Harald Eia raser etter Breivik-sammenligning

Sist oppdatert:
Klassekampen-skribent sammenlignet komikeren med Anders Behring Breivik.

Kjendiskomiker og tobarnsfar Harald Eia frykter hva ungene vil tenke om at han blir sammenlignet med terroristen Anders Behring Breivik i Klassekampen.

I en anmeldelse av boken «Pornutopia» av forfatter Knut Kolnar, som var på trykk i Klassekampen 1. oktober, sammenligner skribent Susanne Christensen komikeren med massemorderen.

«Listen over sinte menn blir stadig lengre. De vandrer rundt i romaner av Michel Houellebecq, Lars Ramslie, Lars Ove Seljestad og Abo Rasul, eller de heter Harald Eia og Anders Behring Breivik og bruker ulike metoder for å bringe sitt budskap fram i offentligheten», skriver Christensen.

Sammenligningen faller ikke i god jord hos NRK-komikeren.

- Av og til bør man kanskje tenke seg litt om. Hva tror hun barna mine tenker om at pappa blir sammenlignet med en av norgeshistoriens verste massemordere? Det er helt forferdelig å bare bli nevnt i samme setning som han, sier Eia til VG .

- Å påstå at det er et sinne i «Hjernevask» som gjør at jeg kan sammenlignes med ABB, er både så søkt og drøyt at jeg følte jeg måtte si fra, sier Eia til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere