NA24.no

Harald tjener millioner på tull og tøys

HAR TIL SALT I MATEN: Ablegøyer på TV er blitt millionbutikk for Harald Rønneberg.
HAR TIL SALT I MATEN: Ablegøyer på TV er blitt millionbutikk for Harald Rønneberg. Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Men det går litt dårligere enn før.

Selv om fjorårstallene er litt svakere enn rekordåret 2012 med over fem millioner i omsetningen, leverer selskapet til Harald Rønneberg bunnsolide tall.

Moromannen hadde driftsinntekter i Basic Holding AS på 4,8 millioner kroner i fjor.

På tross av en liten nedgang, Rønneberg kan humre og le hele veien til banken. Selskapet fikk et resultat på 2,5 millioner kroner mot 2,7 millioner året før. Programlederen har mange hatter i selskapet.

Tok ut 2,2 millioner kroner

Han innvilget seg selv en lønn på 942.460 kroner. En minimal økning mot år før. På toppen av dette tok Rønneberg ut et utbytte på 300.000 kroner.

Og som ikke det var nok, som styreleder i selskapet tok han ut 800.000 i lønn og 151.333 kroner i annen godtgjørelse. Med andre ord fikk Rønneberg nesten 2,2 millioner kroner for fjorårerts innsats.

Rønneberg er mest kjent fra TV-serien «Senkveld med Thomas og Harald» på TV 2. Han var også programleder, sammen med Thomas Numme, i den første sesong av talentkonkurransen «Idol» i 2003. Han har vunnet Gullruten to ganger

Driver «butikk» med Numme og Svendsen

Harald Rønneberg er gründer av og styreleder i managementselskapet Plan B AS, og eier dette sammen med blant andre Truls Svendsen og Thomas Numme.

Basic Holding har investert litt over 100.000 kroner i selskapet. Basic har også en eierandel på litt over millionen i eiendomsselskapet Bølgen 808 AS. «Senkveld»-kollegene Thomas Numme og Truls Svendsen sitter på tilsvarende aksjeposter i de to selskapene.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere