*Nettavisen* Økonomi.

Harde anklager mot Telenor-rival

Foto: (Montasje)

Han styrer landet, mener BP-topp

Toppsjefene i BP har lite positivt å si om Telenors erkefiende, oligarken Mikhail Fridman. Det kommer frem i Wikileaks-gjennomgangen Aftenposten har gjort.

Telenor kom frem til et forlik med sin mangeårige partner i Russland, Alfa Group, i høst. Det tok ikke lang tid før krigen igjen startet opp. Nå har Telenor tapt avstemningen om et storoppkjøp av Wind Telecom og risikerer å bli kraftig vannet ut av sin milliardinvestering. Saken skal imidlertid opp i generalforsamlingen før den avgjøres. Mye av dette er kjent taktikk for oljeselskapet BP.

- Styrer landet
Ifølge ambassadenotater Aftenposten viser til har tidligere beskrives Fridman og kompanjongen German Khan som farlige. BP har også kjempet i mot Fridman om det felles eide oljeselskapet TNK-BP. Det internasjonale oljeselskapet tapte imidlertid kampen.

Ifølge notatene mener BP-toppene at Fridman hadde Kreml med på laget. "enten det, eller Mikhail Fridman styrer landet", står det å lese.

"Målet deres er klart nok (å tjene så mye de kan) og de hadde ingen klar strategi for å klare det, istedet forsøker de å løse alt med taktikk, og taktikken de foretrekker er å spille hardt", opplyste kildene i BP til USA ifølge avisen.

En av Fridmans russiske støttespillere skal ifølge BP-sjef Bob Dudley ha sagt at Alfa Bank kan gjøre "hva som helst, hva som helst, i dette landet".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag