NA24.no

Harde anklager mot Telenor-rival

(Montasje)
Han styrer landet, mener BP-topp

Toppsjefene i BP har lite positivt å si om Telenors erkefiende, oligarken Mikhail Fridman. Det kommer frem i Wikileaks-gjennomgangen Aftenposten har gjort.

Telenor kom frem til et forlik med sin mangeårige partner i Russland, Alfa Group, i høst. Det tok ikke lang tid før krigen igjen startet opp. Nå har Telenor tapt avstemningen om et storoppkjøp av Wind Telecom og risikerer å bli kraftig vannet ut av sin milliardinvestering. Saken skal imidlertid opp i generalforsamlingen før den avgjøres. Mye av dette er kjent taktikk for oljeselskapet BP.

- Styrer landet
Ifølge ambassadenotater Aftenposten viser til har tidligere beskrives Fridman og kompanjongen German Khan som farlige. BP har også kjempet i mot Fridman om det felles eide oljeselskapet TNK-BP. Det internasjonale oljeselskapet tapte imidlertid kampen.

Ifølge notatene mener BP-toppene at Fridman hadde Kreml med på laget. "enten det, eller Mikhail Fridman styrer landet", står det å lese.

"Målet deres er klart nok (å tjene så mye de kan) og de hadde ingen klar strategi for å klare det, istedet forsøker de å løse alt med taktikk, og taktikken de foretrekker er å spille hardt", opplyste kildene i BP til USA ifølge avisen.

En av Fridmans russiske støttespillere skal ifølge BP-sjef Bob Dudley ha sagt at Alfa Bank kan gjøre "hva som helst, hva som helst, i dette landet".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere