NA24.no

Harde kår i ScanArc

Selskapet sliter med pris og produksjon, men ser lyst på fremtiden.

Industriselskapet ScanArc presenterer tall fra andre kvartal, etter børsslutt, tirsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Røde tall
Omsetningen fra driften endte på 17,63 millioner kroner, ned 28 prosent fra 24,50 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger endte med et tap på 10,39 millioner kroner. I andre kvartal i fjor var tapet på 11,33 millioner kroner.

Pris- og produksjonsproblemer
Selskapet sliter med lave priser på sink, og merker også effekten av produksjonsstopp ved Eras Metal.

Eras måtte stoppe produksjonen på grunn av for høye nivåer kvikksølv i luften, samt i forbindelse med Høyanger 2 investeringen.

Selskapet presiserer at de ikke er i pengenød. Kassen rommer 340 millioner kroner i kontanter og lettomsettelige verdipapirer.

Tror på bedring
Ledelsen ser lyst på fremtiden. De ser for seg at Eras vil få en positiv kontantstrøm under andre halvår, gitt at sinkprisen fortsetter den positive trenden og produksjonsproblemene ikke øker.

ScanArc-aksjen har ikke blitt handlet siden 21 august, da endte den på 5,1 kroner. Det er 88 prosent lavere enn da handelen begynte i mai 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere