NA24.no


Punktene Hareide mener partiene må garantere for inkluderer at skolegudstjenesten og KRLE-faget skal bestå, at aktiv dødshjelp aldri skal tillates, og at Norge skal stille opp for fattige og forfulgte.
Punktene Hareide mener partiene må garantere for inkluderer at skolegudstjenesten og KRLE-faget skal bestå, at aktiv dødshjelp aldri skal tillates, og at Norge skal stille opp for fattige og forfulgte. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Hareide kritiserer politikere for å utnytte kristne verdier

Sist oppdatert:
Knut Arild Hareide sa andre politikere bruker kristne verdier for å stenge enkeltgrupper ute av samfunnet, da KrF holdt sin valgkampåpning i Bergen lørdag.

Fra talerstolen på Baluba Lekeland understreket Krf-lederen at politikerne må enes om hvordan den kristne kulturarven skal bevares.

– Dette er også viktig fordi enkelte politikere bruker kristne verdier som et rødt kort for å stenge enkeltgrupper ute fra samfunnet vårt. Det er i realiteten å snu de kristne verdiene på hodet, sa Hareide.

Les også: KrF nekter å drive valgkamp med Erna og Siv

Han oppfordret også de andre partiene til å svare på om de vil imøtekomme Krfs samarbeidskrav, som ble presentert torsdag.

– Tidligere denne uken fremmet KrF fem verdiutfordringer til det politiske Norge. Men bare Senterpartiet svarte på utfordringene. De andre partiene har ikke engang villet kommentere dem. Og det selv om de alle sier at kristne verdier er viktig, sa Hareide, og fortsatte:

– Nå gir jeg meg ikke før jeg får svar.

Les også: Pastorsønn mener Listhaug er dobbeltmoralsk

Punktene han mener partiene må garantere for inkluderer at skolegudstjenesten og KRLE-faget skal bestå, at aktiv dødshjelp aldri skal tillates, og at Norge skal stille opp for fattige og forfulgte.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere