NA24.no

Hasteinnkaller til styremøte

Sist oppdatert:
- Svært uklokt, sier ordføreren.

SISTE: Ingen realitetsbehandling i det ekstraordinære styretmøtet, melder TK.no.

Fredag avgjorde helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at nytt sykehus skal legges til Opdøl ved Molde.

Onsdag og torsdag kom styrene i henholdsvis Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge til samme konklusjon.

Les også: - De ville jeg skulle vente med å gå av og si jeg var «sliten»

Hasteinnkalt i kirketiden

Likevel - i Kristiansund-leiren er mange oppbrakte.

Det hjelper lite at ordfører og rådmannskollegiet (ORKide) for Nordmøre lørdag kveld ble hasteinnkalt til et møte dagen etter - i kirketiden.

Møtet skal se på en protokolltilførsel fra onsdagens møte om at «de juridiske sidene av saken burde undersøkes.»

Her er brevet.

Et advokatfirma har nå sett på dette, og viser til at det «sannsynligvis er begått brudd på helseforetaksloven, samtidig som de bagatelliserer virkningene av dette», mener ORKide.

- Svært uvanlig

De skriver følgende i et brev til Helse Møre og Romsdal:

«For det første er det svært uvanlig å innkalle til et ekstraordinært styremøte kl 20.00 en lørdag kveld, for så å avholde møtet dagen etter, i kirketida på 4. søndag i advent. Møtet avholdes som telefonmøte, og kan dermed ikke følges av offentligheten. Temaet på møtet er en juridisk vurdering av de kritikkverdige forhold som det ble krevd i protokolltilførselen.»

- Meget stor offentlig interesse

De reagerer også på at møtet er lukket:

«Dette er en sak av meget stor offentlig interesse, og ORKide mener det er svært uklokt å behandle den i et telefonmøte slik at allmennheten ikke får adgang til møtet. Dette føyer seg inn i rekken av møter som avviklet med ufattelig hastverk i forbindelse med lokaliseringen av SNR. ORKide vil på det sterkeste oppfordre til at dette styremøtet avvikles på et tidspunkt og med ordinær møteform slik at allmennheten får tilgang til møtet – jfr Helseforetakslovens § 26 a.»

- Dette er juristenes bord

Ansattrepresentant Harald Topphol sa til Nettavisen etter møtet onsdag at nå må juristene på banen:

- Jeg har sagt det jeg vil si, i dagens møte. Vi som representerer de ansatte, har kommet med en protokolltilførsel som jeg håper juristene nå vil se nærmere på - for å avklare om det har skjedd noe uregelmessig i saken.

- Misforstått hensikten

Ved 12.30-tiden søndag opplyser helseforetaket at telefonmøtet er avsluttet, melder Tidens Krav. Det måtte lukkes etter at det underveis ble avbrutt som følge av støy fra tilhørere på telefonlinjene. Ifølge en pressemelding varte det lukkede møtet i et kvarter.

Konstituert toppsjef Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal mener Orkide har misforstått hensikten med styremøtet og at det aldri var hensikten å holde det lukket.

- Dette møtet var et orienteringsmøte ved at styret skulle være de første som fikk informasjon om innholdet i et juridisk notat og eposter som vi kom til å offentliggjøre. Den juridiske gjennomgangen av prosessen forut for lokaliseringsvedtaket var omfattet av stor offentlig interesse, og jeg har derfor valgt å behandle saken raskest mulig, sier Hårstad som forklaring på at styret ble innkalt midt i kirketida på fjerde søndag i advent.

Han presiserer at det ikke er gjort noen realitetsbehandling av innholdet i det juridiske notatet eller epostene. Dokumentene er foreløpig kun tatt til orientering.

- Realitetsbehandlingen vil vi ta i et ordinært møte. Det er lagt til grunn at dette vil skje på nyåret, sier Hårstad til TK.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere