- Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader.

I et innlegg i Dagbladet spør den norsk-somaliske samfunnsdebatanten Amal Aden hva som skal gjøres med de innvandrerne som ikke ønsker å bli integrert i det norske samfunnet.

De som ikke ønsker å jobbe, som ikke vil lære seg norsk, men som bare vil leve på pengene de får fra NAV.

Les også: Amal Aden skrev om innvandrere som ikke vil integreres: - Mine venner fra Somalia mener jeg er illojal

Aden kom selv fra Somalia til Norge som 13-åring i 1996. I dag lever hun i et lesbisk forhold. I 2010 ble hun tildelt Zola-prisen for sitt arbeid med norsk innvandrings- og integreringspolitikk.

I innlegget forteller Aden at hun har besøkt en rekke voksenopplæringer. Mens de fleste er lykkelige for å komme til Norge, og ønsker å lære seg norsk og jobbe, er det noen som har ingen planer om å lære norsk, integreres, eller følge norsk lov.

Disse ødelegger også for de andre, og presser dem til å følge gamle tradisjoner.

Les også: Nordmenn mener innvandring er en større utfordring enn klimaet
Les også: Målet er å få flyktningene i lønnet arbeid med skatt

Aden forteller blant om blant andre kvinnen «Fatumo» fra Somalia som er veldig religiøs. «Fatumo» kontrollerer og plager de andre elevene, presser dem til å be midt i undervisningen, og har store fordommer mot nordmenn.

Les også: - Alle som vil ha streng innvandringspolitikk fremstilles som fæle mennesker

Fatumo har fått tilbud om jobber, men sier hun ikke kan jobbe der det selges svinekjøtt eller alkohol, og hun kan ikke jobbe med menn. Hun mener Norge bør ha egne jobber for muslimske kvinner.

- Vi kan ikke lukke øynene for slike som «Fatumo». Vi må stille strenge krav, de kan ikke bare «ta og ta», det er vel ikke et slikt samfunn vi ønsker? spør Aden.

En av dem som gir Aden ros for innlegget, er innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp)

- I dette innlegget har modige Amal Aden konkrete eksempler på personer som har kommet til Norge men som ikke vil tilpasse seg norsk arbeidsliv. Viser nok en gang behovet for å reise denne debatten! De politisk korrekte får kalle meg det de vil. Jeg kommer til å fortsette å ta opp de vanskelige temaene som vi må snakke om! skriver Listhaug på Facebook.

Les også: Seks av ti innvandrere fra Afrika er ikke i arbeid
Les også: Frykter 1,7 millioner innvandrere i Norge: - Den norske velferdsstaten vil få store utfordringer

På Nettavisens Facebook-side pågår også en debatt om saken: