*Nettavisen* Økonomi.

Haudemann-selskap vurderer fusjon

Wega Mining sliter med inntektsbortfall, forsinkelser og mangel på funding.

02.03.09 09:04

2008 ble et vanskelig år for gruveselskapet Wega Mining, og fortsatt har selskapet store utfordringer i forhold til å sikre den videre driften.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Gruveselskapet har fortsatt et akutt behov for påfyll av funding for å komme i mål med gullgruveprosjektet Inata som etter den reviderte planen skal begynne å gi inntekter i andre kvartal.

Vurderer fusjon
For å løse problemene så skriver styret i Wega i fjerde kvartals rapporten at de nå ser på flere mulig løsninger på problemene, der i blant en fusjon med et annet gullgruveselskap.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Selskapet estimerer at de per i dag mangler 20 til 25 millioner dollar i finansiering for å kunne dekke gjenværende investeringer og bære kostnadene til prosjektet frem til en postiv kontantstrøm er på plass.

Kjempesmell
I tillegg til at utbyggingen av Inata-prosjektet i Burkina Faso har blitt forsinket med omkring fire måneder, så selskapet seg nødt til å stenge ned driften i datterselskapet Merit Mining i desember for å spare penger. Merit har slitt med for la kvalitet på malmen og produksjonen, og påførte Wega tap ved å fortsette produksjonen ved Lexington-gruven i Canada.

Stoppen i Merit har også medført en nedskrivning av balansene verdier for 184 millioner kroner i fjerde kvartal. Totalt måtte Wega gjøre opp fjerde kvartal med et underskudd 252 millioner kroner på driften etter inntekter på kun 7,4 millioner kroner.

Nettoresultatet endte på minus 229 millioner kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.