Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hauge-boten ikke til FIFA

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ankeutvalget til Fotballforbundet satt foten ned.

Fotballforbundet krever 150.000 kroner av den omstridte fotballagenten Rune Hauge og Lyn for partenes rolle i Mikel-saken.

NA24 - din næringslivsavis

200 siders anke
Men verken Lyn eller fotballagenten vil punge ut, og Hauge anket saken inn for Fotballforbundets ankeutvalg.

- Det har oppstått en tvist om dette er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) eller Fotballforbundet, og vi har anket saken videre, sa Rune Hauges advokat, Dag Steinfeld, til NA24 for en måneds tid siden.

Anken var på vel 200 sider. Nå sender ankeutvalget saken tilbake til doms-og sanksjonsutvalget for sluttbehandling.

- Rune Hauges anke tas ikke til følge. Saken henvises til doms- og sanksjonsutvalget for avgjørelse av sakens realitet. Ankegebyret tilfaller forbundskassen, heter det i en pressemelding fra Fotballforbundet.

Årsaken til bøtene er avtalen den omstridte Rune Hauge (via selskapet Profile Sport) og FC Lyn Oslo inngikk rundt stortalentet John Obi Mikel da han kom til Norge høsten 2004.

Brøt med regelverket
Avtalen innebar at Mikel, som nå er i Chelsea, kunne spille for Oslo-laget uten at de fikk noen rettigheter ved et eventuelt salg av unggutten.

Disse rettighetene tilhørte etter avtalen Hauge-firmaet Profile Sport, selv om dette bryter med fotballens overgangsbestemmelser.

Kun klubber kan inngå kontrakter med en spiller og bestemme hvem som kan kjøpe ham i løpet av kontraktsperioden. I tillegg hevder Fotballforbundet at agentbestemmelsene er brutt.

Doms-og sanksjonsutvalget har utsatt sluttbehandlingen av Lyns bot i påvente av en avklaring i Hauge-saken. Nå skal begge opp til behandling der.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere