NA24.no

Håver inn etter kutt

Peter Settmann og pianister i SVTs «så ska det låta»
Peter Settmann og pianister i SVTs «så ska det låta» (Scanpix)
SVT skal ha fått et pluss på en kvart milliard svenske kroner etter omfattende kutt.

Den svenske rikskringkasteren har dermed et vesentlig bedre utgangspunkt for å kjøpe rettigheter enn de hadde tidligere.

Sveriges Televisions økonomidirektør vil ikke bekrefte beløpet overfor resume, men sier hun er stolt over hvordan organisasjonen har håndtert nedbemanningen.

Ifølge Resumes kilder vil SVT, som i år får fire milliarder svenske kroner i lisensinntekter, lande på et årsresultat på 300 millioner svenske kroner.

SVT lanserte et omfattende spareprogram våren 2008, hvor målet var å kutte kostnadene med 250 millioner kroner innen to år. Det målet skal allerede være nådd med god margin.

Økonomidirektør Susanne Ekblom i SVT avviser at de har kuttet for mye. Hun sier overskuddet allerede er tiltenkt flere formål.

– De er planlagt brukt på neste års store programsatsinger med valg, Vinter-OL, fotball-VM og minst ett stort bryllup, sier Ekblom til Resume.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere