NA24.no

Håver inn når du flakser rundt

Foto: Avinor
Sist oppdatert:
Mens flyselskapene kutter hardt for å overleve, tjener statens flyplasselskap mye penger.

Avinor hadde i første halvår 4.118,1 millioner kroner i driftsinntekter med et driftsresultat på sterke 873,9 millioner kroner. Resultat etter skatt utgjorde 519,5 millioner kroner.

Sterk vekst
Flytrafikken i første halvår viste en sterk vekst med 13,7 prosent økning i antall passasjerer, og 5,9 prosent økning i service units innenfor flysikringstjenesten. Askeproblemene i 2010 er en betydelig årsak til endringen fra i fjor. Den kommersielle forretningsutviklingen fortsetter meget positivt med en vekst i inntektene på 15,0 prosent. Inntektene fra den kommersielle virksomheten utgjorde 1.821,8 millioner kroner.

-Trafikkveksten tilsier at ivesteringsvolumet Avinor har lagt opp til de neste ti årene er helt nødvendig for å møte kundenes behov, slik prognosene ser ut i dag. Samtidig er luftfarten konjunkturfølsom, og en ny global finanskrise kan selvfølgelig påvirke utviklingen, skriver konsernsjef Dag Falk-Petersen i en kommentar til halvårsresultatet.

Investerer tungt
Konsernet har et meget høyt investeringsnivå med hensyn til kapasitetsutvidelser, oppgraderinger og nye regulatoriske bestemmelser. Det er i første halvår investert 1010,2 millioner kroner i varige driftsmidler. Samtidig viser tallene høy punktlighet og regularitet første halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere