NA24.no

Håver inn på å selge biler i Norge

Foto: REBECCA COOK (Reuters)
Sist oppdatert:
Salg av datterselskap og bonanza i bilmarkedet dro opp resultatet til Bertel O. Steen.

Bertel O. Steen leverte gode resultater i 2010, med vekst i både topp- og bunnlinje. Et styrket marked for kjøretøy, sammen med flere vellykkede snuoperasjoner ga et driftsresultat på sterke 340 millioner kroner i fjor. Hovedårsaken til det sterke tallet er salget av Asics i Skandinavia til Asics Europe B.V.

- Bertel O. Steen har brukt 2010 godt. Vi har styrket forhandlerleddet, økt salgsfokuset og gjennomført flere vellykkede snuoperasjoner. Nå er vi godt skodd for å ta markeds¬andeler også i 2011, skriver Tor I. Berge, konsernsjef i Bertel O. Steen, i en melding.

Vellykkede grep i bilvirksomheten
Driftsresultatet for bilimport økte med nesten 100 millioner kroner i 2010. Konsernet hadde et godt år innenfor nysalg av både personbiler og nyttekjøretøy. De viktigste årsakene til dette var godt arbeid i salgsorganisasjonen og et sterkt bilmarked. I tillegg har konsernet innlemmet en rekke nye forhandlere som man forventer vil bidra positivt også i 2011.

Bilsalget styrket seg i alle segmenter, og Mercedes-Benz, Peugeot og Kia økte markedsandelene gjennom året. Salget av Peugeot vokste med 62,7 prosent til en andel på 5,6 prosent. Kia vokste med hele 138,8 prosent, og kapret med det 1,2 prosents markedsandel. Mercedes-Benz endte på 3,6 prosent for året, en vekst på 20,8 prosent.

Mercedes-Benz Buss erobret dessuten store deler av bussmarkedet i 2010 og vant anbud på over 200 busser til en verdi av 350 millioner kroner. Peugeot tok også betydelige markedsandeler for varebiler, med en vekst på 47,8 prosent.

- Mens vi har lykkes godt i nybilmarkedet, har vi mer å hente i ettermarkedet. Dette er et marked vi vil ha stor fokus på i 2011, skriver Berge i meldingen.

Gjennom snuoperasjoner
Bertel O. Steen leverte godt på alle virksomhetsområder i 2010, men to snuoperasjoner utmerker seg i årsresultatet; Viking fottøy og A-K maskiner.

Viking fottøy har snudd et underskudd på 22 millioner kroner til 26 millioner pluss i løpet av ett år. Ellers melder Bertel O. Steen at de solgte distribusjonsselskapene for Asics i Skandinavia til Asics Europe B.V. i 2009. Korrigert for dette salget viser årsregnskapet en jevn resultatvekst også i 2010.

Også A-K maskiner fikk uttelling for snuoperasjonen som ble påbegynt ved overtagelsen, høsten 2008. Selskapet driver import og salg av landbruksmaskiner og innendørs-mekanisering. Driftsresultatet er snudd fra et underskudd på 11 millioner kroner i 2009, til 15 millioner i overskudd og en markedsandel på 23 % i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere