Gå til sidens hovedinnhold

Håver inn på luksuriøse krypinn

- Toppleilighetene vil gå for 100.000 kvadratmeteren. Det er et ekstremt trøkk.

Det er milliardær og en av Oslos største eiendomsbesittere, Christian Ringnes, som står bak luksusprosjektet P64, med 228 leiligheter rett bak slottet i Oslo.

- Det er et unikt konsept og jeg tror det er det mest vellykkede markedsføringsprosjektet av et boligkonsept i nyere tid, sier ansvarlig megler Jon Ugland i Sem og Johnsen til Nettavisen NA24.

- Det har vært et ekstremt trøkk, fortsetter han.

De minste leilighetene, som det selges desidert mest av, er på 28 kvadratmeter og går fra to millioner kroner og opp.

- Det er typisk folk rett utenfor Oslo fra type steder som Askim, Larvik, Sandefjord og Skien, som enten leier i dag, eller som skal flytte inn til storbyen, som er kjøperne, sier Ugland.

- Så Vestkantungdommen holder seg unna?

- Det er noen som har kjøpt, men ikke altfor mange, sier Ugland.

- Så det er unge folk som er kjøpere?

- Ja. Det er mange som leier et rom i et kollektiv for opptil 10.000 kroner måneden, som heller vil eie. For de minste leilighetene er det ikke noen høyere kostnader, og du betaler mye til deg selv, sier Ugland.

- Nesten som hotell
I lobbyen er det to fine sofagrupper med hver sin TV. Du finner også et eget spillrom, hvor man blant annet kan spille biljard og shuffleboard.

- Det er også brukt flere millioner kroner på kunst. Det blir nesten som å bo på hotell, sier Ugland.

Prosjektet bygges i to faser. Første fase er ferdig og er det som selges nå. Den er på rundt 100 leiligheter, hvorav rundt 50 prosent er solgt.

- Første fase består av underetasjen og opp til og med tredje etasje. Resten opp til og med syvende etasje skal stå ferdig litt utover høsten, sier Ugland.

- Toppleilighetene vil gå for 100.000 kvadratmeteren. De vil blant annet ha store terrasser med en fantastisk utsikt, fortsetter Ugland.

- Uoppdaget perle

Kjendismekler Miguel Sørholt i Residence Eiendomsmegling mener leilighetskomplekset virker meget spennende.

- Hele Vika-området er en uoppdaget perle. Noen av adressene i Vika har fantastisk utsikt. Det er helt klart et up and coming område, sier Sørholt til Nettavisen NA24.

Sørholt trekker også fram utvikleren, Christian Ringnes.

- Han har en god nese for eiendomsutvikling. Dette prosjektet blir kanon, sier Sørholt.

Skapt av unge
Prosjektet er skapt av konserndirektør Martin Traaseth og hans team i Eiendomsspar. Han mener at noe av suksessen til prosjektet skyldes at den tradisjonelle tankegangen for eiendomsutvikling er lagt til side.

- Vi har brukt mange unge mennesker og spurt dem hva de kunne tenke seg, sier Traaseth til Nettavisen NA24.

De unge kom opp med ideen om et stort fellesareal samt noe hyggelig og motiverende kunst å se på, som igjen skaper et fellesskap.

- Det å skape en stemning slik at beboerne blir stolte av eiendommen sin, var viktig. Det igjen skaper ett fellesskap, sier Traaseth.

- Det blir litt «youngish», fortsetter han.

Håver inn
Ringnes kjøpte eiendommen tilbake i 1998 for 130 millioner kroner. I forbindelse med en intern omorganisering i 2011, ble den verdsatt til rundt 320 millioner kroner og belånt med 240 millioner kroner.

God for 2,3 milliarder

Trolig pusser han opp for rundt 100 millioner kroner. Med en snitt pris på over 2,5 millioner kroner på de 228 leilighetene som skal selges, blir milliardæren sittende igjen med en pen gevinst i 100 millioners klassen.

Ringnes, som kontrollerer Eiendomsspar, eier blant annet Grand Hotel i Oslo, samt en rekke sentrale eiendommer på Karl Johan og i Bogstadveien og eHegdehaugsveien.

Han er i likhet med Olav Thon en av de ubestridte eiendomskongene i Oslo. Ifølge bladet Kapitals rikingeliste fra september i fjor, er han god for hele 2,3 milliarder kroner.

Her kan du se flere bilder av leilighetene:

5574

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her