*Nettavisen* Økonomi.

Håver inn på Star Tour

Foto: ALANAH M. TORRALBA (EPA/Scanpix)

Rekordresultat for TUI Nordic-gruppen.

16.05.11 09:08

TUI Nordic-gruppen som Star Tour er en del av la sist uke frem bransjens beste resultat for første halvår. Det nordiske driftsresultatet økte med 36 prosent til 376 millioner svenske kroner før skatt. Samtidig økte omsetningen til 5,4 milliarder svenske kroner, ifølge en melding.

- Vi opplever medvind om dagen og tar markedsandeler både her i Norge og i resten av Norden. Etter min mening er hovedårsaken til dette flere års fokusert jobbing med kvalitet, ikke minst for egne hotellkonsepter som Blue Village og Blue Couples, sier adm.dir Christian Lunde i Star Tour, i meldingen.

- Vi holder hotell og agenter utenfor regnskapet. Tar vi utgangspunkt i dette så har vi som selskap bransjens beste resultatmargin, fortsetter Lunde og legger til:

- Vi har dessuten gode og kostnadseffektive flyløsninger med vårt eget selskap TUIFlyNordic og Norwegian, noe som igjen bidrar til at vi blir førstevalget for norske og nordiske kunder.

Lunde kan fortelle at urolighetene i Nord-Afrika påvirket resultatet negativt med 35 millioner SEK, men at dette ikke påvirker selskapet i noen særlig stor grad.

- Vi har god pågang fra markedet om dagen, og vi har en økning i etterspørselen etter sommerreiser med tyve prosent. Vi ser at denne trenden forsterker seg inn i neste vinter. Tyrkia er vinneren i sommer, tett fulgt av Mallorca, Kypros, Kreta og Rhodos.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.