Gå til sidens hovedinnhold

Håver inn på Toras intime betroelser

Utroskapshistorien genererer millioninntekter.

Tora Uppstrøm Berg skal ha i påsken 2009 ha mottatt 12.500 kroner av Se og Hør for å fortelle om sin hete natt med Jonas Bergstrøm, som da var forloveden til den svenske prinsessen Madeleine.

- Solgte seg billig
Siden har flere medieaktører gått ut og sagt at dersom prisen stemmer har hun solgt seg for billig, og at hun lett kunne fått inn flere hundre tusen kroner på sin versjon.

Flere har også ment at dette er en sak som mediene ikke bør dekke, og det finnes kanskje noen medier som ikke har gjort det.

Men for flere av de som har dekket saken, har den vært gull verdt.

- Spekulasjonene rundt prinsesse Madeleine og Jonas Bergström fikk enorm oppmerksomhet også i ukene før Se og Hørs avsløring. Sånn sett detonerte de bomben med ekstremt god timing. Når utroavsløringen begynte å rulle eksploderte interessen, noe som resulterte i meget god trafikk. Side2 satte ny trafikkrekord for året med 547.594 lesere, noe vi er svært godt fornøyd med, sier Gaute Tyssebotn, redaktør for Side 2, til NA24 Propaganda.

Selger mange aviser
Ifølge Resumé har de svenske avisene Aftonbladet og Expressen, som selv ikke vil oppgi salgstall, økt sitt salg med rundt 100.000 eksemplarer bare i forrige uke.

Foruten den første dagen disse avisene trykte historien og salget steg med 40.000, har de solgt 10.000-20.000 flere aviser hver eneste dag.

- Det er relativt små effekter. Tradisjonelt er det ingen utrolige plusstall for hoffnyheter. Med det er allikevel veldig bra for ikke å være en stor nyhetshendelse, sier en kilde til Resumé.

Selv om historien rammer det svenske kongehuset kan man anta at også de norske tabloidene har hatt gode salgstall på historien.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden