Håver inn skipskontrakter

- Det er fortsatt aktivitet i markedet. Bergen Group Fosen skal utruste fem forsyningsskip.

15.04.09 13:40

Bergen Group har gjennom datterselskapet Bergen Group Fosen signert kontrakter med BOA Group på utrustning av 4 multifunksjonelle PSV`er med VS495 design, samt en MT6007 PSV.

- Vi er svært fornøyd med å fortsette det nære samarbeidet med BOA Group, sier adm.direktør Arnar Utseth ved Bergen Group Fosen i en børsmelding.

BOA Group, en ledende norsk operator av offshore skip, med hovedkontor i Trondheim, har tidligere inngått kontrakter for 6 skip med Bergen Group Fosen. Det første av to elektromagnetiske havbunnsloggings skip driftet av EMGS er levert og det andre vil bli levert sommeren 2009. I tillegg er 4 ankerhåndteringsfartøyer blitt kontrahert for levering i 2010-2011. Inkludert de 5 nye kontraktene, har BOA Group nå inngått avtale om utrusting av totalt 11 skip ved Bergen Group Fosen.

Utseth legger til:

- Når vi blir tildelt total 11 kontrakter av samme skipseier, så viser det at verftet leverer de tjenester og det håndtverk som kreves i markedet.

Total kontraktsverdi er 2.739 millioner kroner. Alle kontraktene er betinget av finansiering og styregodkjenninger.

Alle 5 skip vil ha skrog fra Nantong Mingde, Kina. Design av skipene er 4 VS495 og en MT6007. VS495 MPSVer har 96,9 m lengde, 21 m bredde og er på 4200 dødvektstonn. Skip av typen MT6007 har 79,67 m lengde, 16,4 m bredde og er på 3500 dødvektstonn.

Konsernsjef i Bergen Group, Pål Engebretsen, er også svært fornøyd med kontraktene.

- Disse kontraktene for 4 MPSV og 1 PSV er en viktig indikasjon på at det er fortsatt aktivitet i markedet, til tross for at den finansielle uroen også har truffet shippingindustrien de seneste månedene, konstaterer Engebretsen.

Bergen Group Fosen er en del av Bergen Groups forretningsområde Skipsbygging og er lokalisert i Rissa, Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.