*Nettavisen* Økonomi.

Håvet inn på varm vinter

Helge Leiro Baastad, administrerende direktør i Gjensidige, har all grunn til å smile. Foto: Jarild, Sverre Chr. (Scanpix)

Gjensidige knuser forventningene.

Forsikringskjempen Gjensidige har levert resultater for første kvartal. Det er de beste tallene selskapet har levert, og de knuser forventningene.

Resultatet før skatt kom inn på drøye 1.428 millioner kroner i første kvartal. Her ventet tallknuserne 918 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Resultat etter skatt var på 1.090,5 millioner mot forventet 698 millioner kroner. Driftsinntektene kom inn på drøye 4,79 milliarder kroner. Resultat fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved underwriting-resultatet, ble 506 millioner kroner - noe som er nesten ti ganger bedre enn samme periode i fjor.

Finansavkastningen for investeringsporteføljen ble 1,6 prosent tilsvarende 909 millioner kroner.

- Vi er svært fornøyd med utviklingen i skadeforsikringsvirksomheten både i Norge og Norden. Virksomheten både i det norske privat- og næringslivsmarkedet, og i Norden, har bidratt til god resultatutvikling gjennom presis risikoprising, kostnadseffektiv drift og økt salgs- og distribusjonskraft. En mild vinter uten betydelige frostperioder og færre storskader har samtidig gitt vesentlig lavere erstatningskostnader. Støtteområdene viste også en god utvikling, med positive resultater både fra Pensjon og Sparing og Bank, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

- Arbeidet med kundebevaring fortsetter med full styrke. Nye, kunderettede forbedringstiltak, kombinert med opplæring av medarbeidere og et løpende arbeid med å videreutvikle prismodellene, forventes å gi både mer fornøyde kunder og ytterligere bedring i konkurransekraften, sier Baastad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.