NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

HD- DVD gravlagt

Formatkrigen er nå definitivt over.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Toshiba ser seg nødt til å kaste inn håndkleet og overlate scenen for DVD-formatets avløser til Sonys Blu- Ray, skriver epn.dk tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi tok en hurtig beslutning og vurderte at det ikke er noen måte å vinne konkurransen på, sier toppsjef Atsutoshi Nishida ifølge BBC tirsdag.

- Det var en vanskelig beslutning, men jeg tenkte at hvis vi fortsatte med denne forretningen, ville det få alvorlige følger for driften av selskapet, fastslår han.

Avgjørende dødsstøt
Toshiba erkjenner at det avgjørende dødsstøtet ble satt i januar da Warner Bros. fulgte en rekke andre filmselskaper og besluttet å utelukkende lansere sine filmer i Sonys Blu- Ray format i fremtiden.

I forrige uke avgjorde den amerikanske supermarkedskjeden Wal- Mart at de kun ville selge Blu- Ray film heretter.

Produksjonen av HD- DVD spillere blir nå innstilt, men Toshiba vil angivelig fortsette med å levere noen spillere til forhandlere frem til utgangen av mars.

Toshiba anslår at det er solgt over 700 000 spillere i verden. 600 000 av dem er solgt i USA, mens Europa står for 100 000. Resten av salget er gjort i Japan med ca. 10 000 spillere, men til gjengjeld 20 000 HD DVD opptakere.

Som kampen mellom VHS og Betamax
Gigantenes kamp om herredømmet sammenlignes med kampen mellom videoformatene VHS og Betamax. Den gang var det Sonys Betamax som måtte se seg overvunnet av Toshibas VHS til tross for overlegen teknologi.

Denne gangen er det bred enighet om at vinneren, Blu- Ray, er den teknologisk overlegne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere