*Nettavisen* Økonomi.

Hedmarkinger vil ha Bærum-skilt på bilene

Hedmarkinger, og spesielt BMW-eiere, vil ha Bærum-skilt på bilen sin.

FS og FT er ikke bra nok for mange bileiere fra Hedmark.

06.10.15 18:01

Siden januar i år har 39 biler som er solgt og registrert i Hamar blitt påsatt Bærum-skilter, skriver Hamar Arbeiderblad. Ti av bilene er er av merket BMW.

– Hvis noen kommer og skal bytte inn en bil med BT-skilter, får de ikke noe mer for den enn for en bil med FT-skilter. Det viktige er hvordan bilen er håndtert og hvordan den er utstyrt sier Lars Ivar Kvernmo, salgssjef BMW hos Sulland på Hamar til HA.

Fortsatt er det ekstra status å ha bilskilt fra Bærum. Bare rundt halvparten av bilene med Bærum-skilter befinner seg i Bærum.

Blant de 39 som har fått BS/BT-registrering siden januar 2014, er blant annet BMW (10), Porsche (3), Mini (3), Audi (2), Land Rover (2), Lexus (1) og Mercedes-Benz (1), har Hamar Arbeiderblad fått opplyst fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

ZZ fra Lakselv er litt ekstra populær blant hedmarkingene.

Også et Bergen-fenomen

De samme tendensene så man også i Bergen etter at vestlandshovedstaden fikk SV-skilter.

Inntil 2011 var det stort sett biler i millionklassen og oppover som ble registrert på Bærumsskilter, mens de siste årene er det langt mer variasjon blant biler som registreres med BS-skilter i vestlandshovedstaden.

Les også: - Bærumsskilt gjør bilen mer verdifull

- Det er to faktorer som gjør seg gjeldende. Først og fremst henger dette sammen med at Bærums-skilter er populære i annenhåndsmarkedet. Kostbare bruktbiler er rett og slett mer attraktiv med BR- eller BS-skilter. I tillegg kan økningen relateres til at Bergen i 2011 fikk bokstavene SV på skiltplatene, og vår kundegruppe er ikke særlig begeistret for denne forkortelsen. Det var dette året BS-skiltene virkelig tok av, har administrerende direktør Bjørn Inge Knudsen i Jæger Sentrum tidligere sagt til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag