NA24.no

Heftig børsfall i Oslo

Sist oppdatert:
USA-frykt sendte Oslo Børs i kjelleren ved åpning.

Oslo Børs startet dagen med å falle rundt to prosent mandag. Etter et drøy kvarter har imidlertid den verste skrekken roet seg noe ned.

Hovedindeksen er ned 1,57 prosent til 471,75 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Analytikerne har vært klare i sine spådommer. Fredagens stygge USA-fall gir ingen grunn til optimisme i Oslo. Sammen med en lavere oljepris har samtlige spådd at børsen skulle falle markant mandag.

Kraftig ned
- Med de amerikanske børsene kraftig ned og en lavere oljepris tror vi Oslo Børs åpner ned i dag, skriver Terra Securities på sine sider.

Aksjemegler Trym Riksen skriver i sin blogg på NA24 at det er frykten som nå råder i markedet. Signalene fra både selskapene og den amerikanske økonomien blir ikke lagt mye vekt på for tiden. Riksen har gått gjennom mer enn 2.000 tall fra andre kvartal i USA, og disse antyder at bunnen i den økonomiske avmatningen er over.

Humøret svinger i takt med børskursene for tiden og den ruglete tiden er på langt nær over.

Analytiker Roger Berntsen i NetFonds har lenge vært svært skeptisk til Oslo Børs. Ifølge hans modeller har vi kunnet vente oss en betydelig korrigering, og Berntsen var også negativ til Oslo Børs mandag. Analytikeren ventet et fall på 2,5 prosent.

Svak oljepris
Oljeprisen har også svekket seg betydelig siden børsen stengte for helgen. Mandag morgen faller oljeprisen til 74,50 dollar fatet ved råvarebørsen i London. Rapporter viser ifølge Bloomberg News at OPEC har økt produksjonen og at det dermed kommer mer olje til markedet.

Statoil blir sendt ned 1,62 prosent til 167 kroner, mens Norsk Hydro faller 1,15 prosent til 214,50 kroner.

Solenergiselskapet REC faller 1,23 prosent til 220,75 kroner, mens Telenor faller 1,16 prosent til 106,25 kroner.

Verst og best
Verst går det utover det lille IT-selskapet 24SevenOffice. Aksjen faller 5,88 prosent til 10,40 kroner, mens Maritime Industrial Services blir sendt ned 2,25 prosent til 37,90 kroner. Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology faller 4,17 prosent til 69 kroner.

Eidesvik Offshore er en av lyspunktene og stiger 5,39 prosent til 63,50 kroner, mens EMGS er opp 4,46 prosent til 117 kroner. NutriPharma stiger 3,44 prosent til 3,31 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest