*Nettavisen* Økonomi.

Heftig pluss på børsene i natt

Foto: (Scanpix)

Rally på børsene i Asia.

27.01.09 09:21

De asiatiske børsene opplevde et aldri så lite rally i natt, godt hjulpet av nye støttetiltak fra myndighetene i Japan og et snev av optimisme på de amerikanske børsene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Dermed steg den brede referanseindeksen MSCI Asia-Pacific opp fra det laveste nivået på syv uker. I dag lød oppgangen på 3,5 prosent til 82,81 poeng. Hittil i år er indeksen ned 7,5 prosent.

Fest i Tokyo
I Tokyo steg Nikkei 225-indeksen solide 4,9 prosent. Finanskonsernet Mitsubishi UFJ Financial Group steg 8,5 prosent etter at myndighetene la frem tiltak som innebærer at de kan skyte inn kapital i selskaper som trenger kapital.

Dessuten ga nyheten i går om at den britiske storbanken Barclays som forsikrer at deres økonomiske stilling er god og at det ikke er behov for å få tilført ny kapital god driv i finansaksjene også i Asia.

Sektoren har vært under hardt press de siste ukene, og spekulasjoner om at bankene trenger tilført ny kapital har fått investorene til å pøse ut bankaksjer i høyt tempo.

I Australia meldes det også om nye myndighetsbaserte tiltak. Det løftet blant annet Commonwealth Bank of Australia. Gruvegiganten BHP Biliton steg 6,9 prosent etter at metallprisene steg.

- Takket være globale myndighetstiltak vi kun får se en gang i livet, vil den globale økonomien sannsynligvis se bedre ut neste år enn i år

Oppgang på Wall Street
Aksjeindeksene i USA endte moderat i pluss mandag, etter å ha vært enda høyere tidligere på dagen.

Oppgangen kom på en dag med enkelte lyspunkter på makrofronten, men samtidig meldinger om store jobbkutt.

Salget av brukte boliger økte med 6,5 prosent i desember. Det viser tall fra bransjeorganisasjonen «National Association of Realtors». Dermed økte antallet salg av eksisterende boliger til 4,74 millioner basert på en årlig salgsvekst i desember. For november ble det tilsvarende tallet revidert til 4,45 millioner til et fall på 9,4 prosent. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at salget av brukte boliger ville falle til 4,40 millioner i desember.

Oppgangen kommer som følge av at økte tvangssalg sender prisene ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.