NA24.no

Hege Storhaug kartlegger alle moskéer i Norge

Hege Storhaugs egen artikkel om moské-kartleggingen gikk viralt da den ble publisert.
Hege Storhaugs egen artikkel om moské-kartleggingen gikk viralt da den ble publisert. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Human Rights Service ber om lesernes hjelp til å dokumentere hvor det finnes moskéer i Norge.

- Siste skudd på islam-stammen er et diskotek i Vadsø som har blitt til en moské. Tidligere har vi sett at den gamle, ærverdige mursteinsbygningen i Sandefjord, Røde Kors-huset, ble kjøpt opp og omgjort til moské, skriver Hege Storhaug på rights.no, og hevder islam er på kraftig fremmarsj også i Norge.

- Det er en dramatisk tid vi lever i. Islams fremmarsj går raskt, og det oppleves som om vi er inne i en spiral der fremveksten går raskere og raskere år for år, hevder Storhaug.

- Poenget er: Dette skjer over hele landet, skriver hun og inviterer sine lesere til å sende detaljert informasjon om moskéer i sitt nærmiljø.

Gunnar Stavrum: Staten gir dem 500 kroner per medlem

Storhaug avviser i den samme artikkelen at moskeene er «fredelige bedehus». Hun siterer ordføreren i Belgias hovedstad Brussel som har sagt at «alle vet alle moskeer i Brussel er kontrollert av salafister».

Salafistene representerer en ytterliggående retning i islam. Dette er Store norske leksikons definisjon:

«Salafisme viser til en moderne puritansk og reformistisk tilnærming til islam som legger avgjørende vekt på å vende tilbake til en bokstavelig tolkning av de islamske grunnlagstekster Koranen og hadith og ønsker å «renske» islamsk tro og praksis for det som anses som «ikke-islamske» elementer.»

Fikk du med deg Erna Solbergs filleristing av Trygve Slagsvold Vedum i Stortingets spørretime?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere