*Nettavisen* Økonomi.

Hege Storhaug leder avstemningen som Årets navn: - Dette er et sterkt politisk signal

LEDER KÅRING: Hege Storhaug har hittil fått flest stemmer når VG kårer Årets navn. Foto: Harald Fjelddalen

- For meg personlig betyr dette ingenting, men det som betyr alt, er at dette er et sterkt politisk signal.

24.11.15 10:49

Mandag ledet Hege Storhaug VGs avstemming over hvem som skal bli Årets navn.

De 10 øverste på VGs liste, vil gå videre til en spørreundersøkelse gjennomført av TNS Gallup der personen med flest stemmer vil vinne tittelen Årets navn.

De siste årene har Storhaug vært aktiv samfunnsdebatant og samfunnskritiker, som mener at politikere og myndigheter ikke står opp mot ytterliggående islam, og at Norge kan vende tilbake til middelalderen.

- Politisk signal

Mandag ettermiddag hadde Storhaug over 15.000 stemmer. På andre plass ligger ishockey-spilleren Mats Zuccarello Aasen med over 9000 stemmer.

- For meg personlig betyr dette ingenting, men det som betyr alt, er at dette er et sterkt politisk signal. Folket er bekymret for fremtiden i forbindelse med den største folkevandringen vi noen gang har opplevd, sier Storhaug til Nettavisen.

De mange stemmene til Storhaug har fått mange til å reagere. På Twitter er det mange som reagerer, og som tar til orde for å stemme på Zucarello (les egen sak).

Turné i 2016

- Jeg forholder meg aldri til skrotvenstre på Twitter, og jeg mener «skrot»-venstre fordi det går an å være på venstresiden og ha hodet med seg. Det er de siste krampetrekningene, for virkeligheten har vel begynt å innhente dem også, sier Storhaug til Nettavisen.

Storhaug sier at hun i 2016 vil fortsette å spre sitt budskap, og planlegger en turné rundt i hele Norge.

- Er det mulig!!??
Mandag ettermiddag skriver Hege Storhaug følgende på Facebook:

- Er det mulig!!?? Journalisten.no omtaler at jeg ligger på førsteplass på VGs kåring av årets navn, og VGs redaktør sier dette: "Ansvarlig redaktør Torry Pedersen i VG opplyser at selv om Storhaug er kontroversiell og meningene hennes ikke nødvendigvis speiler den største delen av befolkningen, er det ikke aktuelt å fjerne henne fra nominasjonslista.

– Storhaug er en kontroversiell samfunnsdebattant, men hun har like mye rett til å være kandidat til årets navn som alle andre. Dessuten må befolkningen få nominere og stemme på den de vil."

Du verden. Jeg skal altså ikke i fengsel? I alle fall ikke foreløpig?, skriver hun.

Les Facebook-meldingen her:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.