*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar disser Nguyen Berg

Redaktør og finansmann Trygve Hegnar karakteriserer Marie Nguyen Bergs elsykkel-forslag som årets julegave. Foto: Montasje Nettavisen

Redaktør Trygve Hegnar harselerer med MDG-leder Marie Nguyen Bergs elsykkel-forslag.

24.12.15 10:30

I Finansavisens lederartikkel julaften harselerer Hegnar kraftig over et av valgløftene til det nye rødgrønne byrådet i Oslo.

- Den unge og alltid sprudlende byråden for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, kan fortelle at Oslos innbyggere fra nyttår kan få inntil 5.000 kroner i støtte ved kjøp av elsykkel, innleder Hegnar.

Les også: Rasmus Hansson «Årets navn» i Nettavisen

Udder tittelen «Årets julegave» lister Hegnar opp en rekke punkter som viser at Nguyen Berg elsykkelstøtte kanskje ikke er gjennomtenkt.

Blant spørsmålene Hegnar stiller er:

* Hvis det ikke er behovsprøving, kan det tenkes at kreative sjeler vil kjøpe sykler for 25.000 kroner, innkassere sjekken på 5.000 kroner, for så å selge den igjen for 21.000 kroner.

* Oslos innbyggere kan også kjøpe sykler med kommunal støtte i Oslo (fra skattebetalerne og eiendomsbesitterne) og selge til innbyggerne i Bærum, Asker eller Oppegård.

* Kjøper man mindre kostbare elsykler, får man 20 prosent i støtte, opp til 5.000 kroner. Kjenner man en vennlig sykkelselger, kan man sikkert fikse fakturaen også (alle sykkelkjøpere er ikke lovlydige).

(artikkelen fortsetter under)

Hegnar skriver at han ikke skjønner hva Lan Marie Nguyen Berg tenker på når hun oppfordrer barnefamiliene til å bruke elsykkel til barnehagen.

- De bittesmå vognene som slenger bak syklene, er reneste drapsfellen i de dårlige bygåtene med farlige trikkeskinner over alt. Men vi skal søke. Send sjekken, Berg. God jul, skriver Hegnar i julaftens lederartikkel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag