*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar har snudd Hurtigruten

Foto: (Scanpix/Montasje)

Dro inn.

07.11.13 09:31

Hurtigruten oppnår i kvartalet et resultat før skatt på 192 millioner kroner, som er 111 millioner kroner bedre enn samme kvartal i fjor. Da endte det på 86 millioner kroner.

Selskapet hadde driftsinntekter på 1.103 miilioner kroner og et driftsresultat på 249 millioner kroner, På samme tid i fjor var disse på henholdsvis 1.059 millioner og 152 millioner kroner.

- Hurtigruten revitaliseres
Etter flere magre år har selskapet gjennomført en kraftig slanke- og omstillingskur, noe som gir resultater. Eller som selskapet melder selv.

Effektiviseringsprogrammet igangsatt i desember 2012 har i løpet av 10 måneder gjort gjennomgripende endringer i selskapet. Programmet har gjennomført en strukturell snuoperasjon, drevet fram av interne ressurser.

- Hurtigruten revitaliseres, og vi begynner nå å se konturene av et selskap organisert for framtiden. Tiltakene er omfattende, og vi har samtidig med restruktureringen klart å øke bookingtakten i svært viktige markeder. Vi er fortsatt ikke i mål, men trendene gir grunn til ny optimisme. Vi har også klare forventninger til det arbeid som nå pågår for å effektivisere skipsdriften og øke inntektene om bord på de 12 skipene, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Hegnar største eier
Trygve Hegnar er største aksjonær i Hurtigruten gjennom sitt eierskap på vel en tredel av selskapet.

Hegnar er selvsagt mest kjent som mediemann, men et selskap som Hurtigruten er ikke ukjent farvann for ham.

Rundt 1980 gikk han inn som rådgiver for eierne i Kloster Cruise og kjøpte seg gradvis opp til å bli en betydelig aksjonær i rederiet, som etter hvert skiftet navn til NCL. Er periode ledet han også selskapet, med hovedbase i Miami.

Rederiet levde en turbulent tilværelse på Oslo Børs på 1990-tallet, men et bud fra malaysiske Star Cruises gjorde at Hegnar i 2000 kunne selge seg ut med solid gevinst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.