NA24.no

Hegnar svikter kapitalt

Foto: Scanpix/Erlend Aas
Sist oppdatert:
NA24-KOMMENTAR: Redaktørene Trygve Hegnar og Magne Lerø har slått seg sammen mot NA24 i en sak der Hegnars nettsted meldte at Idar Vollvik er død. Deres vurderingsevne svikter fullstendig.

I onsdagens leder i Finansavisen går Trygve Hegnar til angrep mot NA24s redaktør og journalist. Bakgrunnen er en sak i NA24 om at Hegnar beklaget til Vollvik. Saken har også fått redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse ned fra gjerdet, og han har slått seg sammen med Hegnar mot NA24.

Usakligheter
Begge de to redaktørene tar feil i hva denne saken dreier seg om; nemlig at Hegnar Onlines børsforum legger ut en melding om at Vollvik er død. I stedet er de to opptatt av Hegnars usakligheter.

Saken som Hegnar viser til er på ingen måte noe fingert eller fiktivt intervju med Trygve Hegnar, slik Finansavisen-redaktøren selv påstår og Ukeavisen Ledelse tar for god fisk.

Vollvik var kilden
Saken hadde en åpen kilde til beklagelsen, nemlig mannen det ble beklaget overfor: Idar Vollvik. Det var han som fortalte oss at Trygve Hegnar hadde beklaget, noe som også gikk tydelig frem av saken.

Det hører også med til historien at N24 var det mediet som først bragte den smått oppsiktsvekkende nyheten om at Trygve Hegnar hadde beklaget. Også de hadde snakket med Vollvik og det hadde oppstått en misforståelse, skal vi tro Chess-gründerens egen forklaring.

Lerø sjekker ikke
Dessuten: I sitatet Trygve Hegnar tillegger NA24s sak og journalist; «Trygve Hegnar beklager sterkt overfor Vollvik at forretningsmannen ble erklært død på nettstedet Hegnar Online i helgen», har det lurt seg inn en «sterkt». Men NA24 hadde ikke kilde på valøren av den angivelige beklagelsen og validerte den heller ikke. Her har Hegnar selv fingert et sitat for å gjøre sin egen argumentasjon sterkere. Det verste er likevel at Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse gjengir Hegnars sitat som en NA24-kvotering.

Mens Trygve Hegnar tilsynelatende bare leser NA24, leser visst Magne Lerø bare Hegnar.

Hegnars leder onsdag er tåpelig og totalt usaklig. Det er ikke overraskende fra den kanten. For Magne Lerøs del foreslår vi en kildesjekk neste gang eder og galle spres ut på lederplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere