*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar taper millioner

Foto: Andrè Clark Utvik

Trygve Hegnar gikk på en smell i fjor.

06.08.10 10:08

Til tross for statsstøtte i form av momsfritak, leverer Hegnars mediavirksomhet meget svake resultater. I et svakt medieår valgte Hegnar å gjøre få endringer i staben i Finansavisen, Kapital og Hegnar Online, noe som førte til millionunderskudd.

Smell på båt, media og hoteller
I løpet av fjoråret endte resultat før skatt i Hegnar mediaselskap Hegnar Media på svake minus 26,3 millioner kroner av en omsetning på 252,4 millioner kroner. Et lyspunkt for Hegnar var nettstedet Hegnar Online, som hadde et overskudd før skatt på 4,4 millioner kroner.

Konsernresultatet, som inkluderer Hegnars båtselskap Windy og hotellvirksomheten, var ikke bedre. Snarere tvert i mot. Driftsresultatet til konsernselskapet Periscopus endte på minus 43,2 millioner kroner av en omsetning på 565,3 millioner kroner. Bunnlinjen ble imidlertid reddet av salget av aksjene i Gyldendal, noe som ga en regnskapsmessig gevinst på hele 27,6 millioner kroner.

I Periscopus stupte omsetningen i 2009, fra 729,9 millioner kroner i 2008 til 565,3 millioner kroner i 2009.

Svakt år for mediene
Tallene fra Hegnar medievirksomhet føyer seg inn i rekken av mediebedrifter som leverte svake resultater i fjor. Årsaken til nedgangen var dels finanskrisen og dels den strukturelle endringen i mediabransjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.