*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar: «Tror Aps partileder at VGs journalister og lesere er dumme?»

Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Redaktør og milliardær Trygve Hegnar knaller til mot «patetisk» Støre.

10.11.14 07:04

I mandagens leder i Finansavisen lar ansvarlig redaktør Trygve Hegnar det skinne klart gjennom hva han synes om Støres skatteplanlegging.

I den nye boken, «Jonas»), skrevet av Erik Aasheim og Nina Stensrud Martin, kommer det frem at Jonas Gahr Støre har drevet en utstrakt skatteplanlegging for å unngå skatt.

Gahr Støre fikk i årene 2000 og 2001 – da det var skatt på utbytte – utbetalt et aksjonærlån på 7,9 millioner kroner fra hans selskap Femstø, mens han i årene etter 2001, da det ikke lenger var skatt på utbytte, tok ut 19,4 millioner kroner i skattefritt utbytte.

Hegnar er ikke enig med forfatterne av boken når de påstår at Gahr Støre «med sitt selskap Femstø har beveget seg i grenselandet mellom skatteplanlegging og skatteunngåelse.»

Ifølge Hegnar har Støre langt fra begått noe ulovlig, men derimot bedrevet perfekt skatteplanlegging, slik titusenvis av andre nordmenn også har gjort.

- Jonas Gahr Støre er en ganske vanlig kapitalist, skriver Hegnar blant annet.

Redaktøren mener imidlertid det er patetisk at Gahr Støre avviser at han har drevet «aktiv skatteplanlegging».

Han sier til VG at «jeg har forvaltet familieselskapene i tråd med gjeldende regelverk. Selskapene har benyttet autorisert regnskapsfører, regnskapene har vært gjenstand for revisjon og er hvert år sendt skattemyndighetene».

- Tror Aps partileder at VGs journalister og lesere er dumme?, spør Hegnar i mandagens lederartikkel.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.