NA24.no

Hegnar vant siste runde

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter seks år må advokat Per Danielsen gi seg i juskampen mot Trygve Hegnar.

Det startet i 2006 da Kapital skrev artikkelen «Skylder på medarbeiderne» der det sto at advokat Per Danielsen risikerte å miste advokatbevillingen.

Danielsen svarte med å skrive et leserinnlegg som han ville ha på trykk i Kapital. Det ville ikke Trygve Hegnar og dermed startet en mange år lang strid i rettsapparatet.

Les: Hegnar sensurer Danielsen

Ikke venner
– Jeg er nå grundig lei av Hegnars maktmisbruk og prosedering av egne saker i næringslivets Se og Hør. Jeg har tidligere latt Hegnar slippe unna straffekrav. Det vil jeg ikke gjøre denne gangen, sa Danielsen i 2010.

– Med denne anmeldelsen tror jeg alle skjønner at Per Danielsen er syk, og jeg synes bare synd på ham. Politiet har annet å gjøre enn å etterforske hva vi har sitert fra VG, og hvorfor vi ikke lar Danielsen argumentere mot dette i Kapital, svarte Hegnar til E24.

Les: Anmelder Hegnar

– Full seier
Per Danielsen tok saken til retten. Lagmannsretten kom fram til at fordi deler av tilsvaret til Per Danielsen gikk ut over tilsvarsretten, hadde Hegnar rett til å ikke trykke noe av tilsvaret. Høyesterett har ikke funnet grunn til å overprøve denne avgjørelsen.

– Saken har vært behandlet i både tingretten og lagmannsretten, med full seier til Kapital/Hegnar Media, og Danielsens ankesak til Høyesterett ble nylig enstemmig avslått. Det betyr at Kapital/Hegnar Medias fulle seier i saken er rettskraftig, og at advokat Danielsen i tillegg til sine egne saksomkostninger også må betale våre saksomkostninger på 142.000 kroner, konstaterer redaktør Vibeke Holth i Kapital til Nettavisen.

– Maktmisbruk
Per Danielsen poengterer at Høyesterett ikke har behandlet eller avslått saken, men ikke sluppet den inn til behandling fordi den ikke reiste prinsipielle spørsmål.

Til Nettavisen sier han: – Hegnar er den eneste redaktør i Norge som nekter folk han henger ut, å få trykke svarinnlegg i bladet Kapital. Slik nektelse er klart brudd på god presseskikk og et maktmisbruk. Jeg har derfor av prinsipielle grunner forsøkt å børste støv av en gammel og nærmest ubrukt paragraf i straffeloven som kan tvinge redaktører til å ta inn innlegg, men har ikke lykkes. Det var synd, men ikke noe å gjøre med lenger nå. Jeg skjønner at Høyesterett mener saken er blitt for gammel og at den ikke er tilstrekkelig prinsipiell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere