NA24.no

Hektisk spill før Magazinet-beklagelse

Sist oppdatert:
Magazinet-redaktøren beklager profet-tegningnene - etter hektisk spill i kulissene

Fredag beklaget Magazinets redaktør Vebjørn Selbekk trykkingen av Muhammed-karikaturene. Men bak beklagelsen ligger en uke med aktiv jobbing i kulissene.

Sist fredag møttes muslimer og kristne - blant dem Oslo Kristne Senters Åge Åleskjær. Pastoren ble spurt av den tverrkirkelige organisasjonen Norges Kristne Råd om å kontakte sin gamle venn Vebjørn Selbekk.

Åleskjær skulle oppfordre til dialog med muslimer. Selv fremstiller Selbekk det slik:

- Det startet ganske tidlig i uken. Vi tok fra vår side en del kontakter med kirkelige miljøer. Vi har hatt samtaler med både Kirkens Nødhjelp og Norges Kristne Råd, sier han til TV 2 Nyhetene. Se innslag på web-tv her (abonnement).

Høybråten visergutt
Selbekks folk snakket med muslimen Ali Khan - som har vært aktiv i KrF. Han kontaktet både Islamsk Råd og Dagfinn Høybråten.

Og onsdag møttes partene på Bristol Hotell - med Høybråten som en slags mekler.

- For det første har dette vært basert på gjensidig arbeid mellom de som står her. Så har jeg vært visegutt, sier Høybråten om møtet.

Kontaktet Jens
Sent torsdag kveld var alle uttalelser klare. Da tok Høybråten kontakt med Jens Stoltenberg for å løfte det hele opp på regjeringsnivå.

Dermed fikk Norge høre Selbekk beklage fra regjeringskvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere