Gå til sidens hovedinnhold

Hele ledelsen stiller sine plasser til disposisjon

- Jeg tror hele partiet nå ønsker ro og ikke fokus på stridigheter.

AKERSGATA 35 (Nettavisen): Senterpartiets sentralstyre møttes tirsdag klokken 11 for å diskutere partiets fremtid.

Sp-leder Liv Signe Navarsete og generalsekretær Knut M. Olsen holdt pressekonferanse tirsdag ettermiddag for å oppsummere møtet.

Hele sentralstyret stiller sine plasser til disposisjon, og valgkomiteen får dermed et helt åpent mandat til å foreslå nytt sentralstyre og partiledelse.

- Jeg tror hele partiet nå ønsker ro og ikke fokus på stridigheter, sa Navarsete og understreket at hun ønsker en åpen, ryddig og demokratisk prosess fram til valg av ny ledelse.

Et nytt sentralstyre skal være på plass innen det ekstraordinære landsstyremøte 7. april.

Vil ikke kommentere kandidater

Partilederen ønsket ikke å foregripe valgkomiteens arbeid. To av tre toppledere kan bli trønderne Marit Arnstad og Ola Borten Moe.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noen av kandidatene, sa hun.

Sp-lederen understreker at hun ikke kaster kortene, men tror det er til partiets beste at hun «overlater klubba» til en ny leder.

- Uansett ny ledelse eller ikke, står Senterpartiet med blanke ark med tanke på politiske samarbeidspartnere, men vi har hatt en god historie med åtte års samarbeid i regjering, fortsatte hun.

Hun forteller at beslutningen om å stille sin plass til disposisjon «har vokst fram over tid».

- Fornuftig av ham
Tirsdag morgen ble det klart at nestleder Ola Borten Moe ønsker å fortsette i partiledelsen, men stiller sin plass som nestleder i Sp til disposisjon, ifølge Adresseavisen.

Les mer: Borten Moe stiller sin stilling til disposisjon

(Saken fortsetter under bildet.)

Professor ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, sier til Nettavisen NA24 at det er «fornuftig» av ham:

- Dermed setter han en stopper for en videre diskusjon om hans egenskaper som leder i det offentlige rom, sier Aarebrot til Nettavisen NA24.

- Kan bli positivt
Han ser ingen grunn til at nestleder Trygve S. Vedum skal følge Borten Moes eksempel.

Om Arnstad, som kom susende inn på banen mandag, sier Aarebrot:

- Det er tydelig at krefter i partiet ønsker Marit Arnstad som leder. Hvis hun og nestleder Trygve S. Vedum unngår å hakke på hverandre, kan det gi positiv blest for partiet fremover at vi får en duell mellom de to.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Hvem mener du er favoritt til å overta som Sp-leder?

- Jeg tror begge har muligheter til å vinne, sier Aarebrot - som ikke vil blinke ut den ene fremfor den andre. De representerer ulike landsdeler, men det er uvisst hvordan det vil slå ut, sier Aarebrot til Nettavisen NA24.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget